MENIU

Ponta le face cu ochiul lui Oprescu şi liberalilor

Ponta îi face cu ochiul le face cu ochiul lui Oprescu şi liberalilor

Liderul PSD, Victor Ponta, susţine că nu se gândeşte să candideze la Preşedinţie, deoarece vrea să rămână la şefia Guvernului, şi afirmă că, în opinia sa, dacă viitorul preşedinte va fi de centru-stânga, cum îl consideră pe Sorin Oprescu, premier trebuie să fie un politician de centru-dreapta

"Dacă viitorul preşedinte va fi de centru-stânga, social-democrat sau de profil, cum îl consider eu pe Sorin Oprescu un om de centru-stânga, atunci obligatoriu trebuie să existe în conducerea Guvernului, adică premier, un om de centru-dreapta", a spus Ponta la România TV, argumentând că viziunea sa este să existe un dialog la nivelul societăţii după dispariţia "regimului Băsescu".

Ponta a adăugat că, dacă el ar fi preşedinte, premierul nu ar fi din partea PSD şi că, bazat pe acelaşi argument, la conducerea Senatului ar trebui să fie o persoană de centru-dreapta, în condiţiile în care la şefia Camerei Deputaţilor este deţinută de PSD.

El a arătat că Tăriceanu poate ocupa postul de preşedinte al Senatului.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că senatorul Mircea Geoană şi cu el sunt cei care pot candida cu şanse la Preşedinţie din partea PSD, arătând că şanse au şi Mugur Isărescu, Sorin Oprescu şi Călin Popescu Tăriceanu, care ar putea fi susţinuţi de PSD, dacă vor sta bine în sondaje.

"Cu candidatura, lucrurile din puctul meu de vedere sunt destul de clare. Prima opţiune este refacerea USL şi un candidat comun alături de liberali. Dacă nu există această variantă şi nu va fi din cauza noastră, atunci a doua variantă este aceea de a sprijini unul din candidaţii care sunt doriţi de poporul român, nu de PSD sau PC sau UNPR şi aici lista deja e foarte scurtă: Mugur Isărescu, dacă va dori să candideze, Sorin Oprescu, Călin Popescu Tăriceanu şi de la noi din partid, atât cât mă uit, domnul Geoană şi cu mine suntem cei care putem candida cu şanse", a spus Ponta.

El a precizat că PSD va decide pe cine susţine sau sprijină la prezidenţiale după 25 mai, data europarlamentarelor.

Mai multe articole despre:
Sorin Oprescu Victor Ponta USL