MENIU

Ponta și-a făcut grup parlamentar

Deputatul Daniel Constantin a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaților, că s-a constituit grupul 'Pro Europa' format din 20 de deputați, dintre care 16 au candidat pe listele PSD și că membrii grupului au depus o solicitare în acest sens conducerii Camerei Deputaților.

Constantin a menționat că el va fi liderul grupului, iar vicepreședinții: Mircea Titus Dobre, Catalin Nechifor, Octavian Petric, Georgian Pop, Gabriela Podasca.

Anuntul a fost facut in prezenta presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, care prezidează ședința.
 
CEREREA DE CONSTITUIRE A GRUPULUI PARLAMENTAR PRO EUROPA:

Având în vedere că deputaţii care doresc să formeze noul grup parlamentar au candidat la alegeri pe listele aceluiaşi partid parlamentar, apreciem că sunt îndeplinite prevederile art. 13 al. 1, teza I şi II din Regulamentul Camerei Deputaţilor, conform cărora „Grupurile parlamentare sunt structuri ale Camerei Deputaților formate din cel puțin 10 deputați. Ele se pot constitui din deputați care au candidat în alegeri pe lista aceluiași partid politic, a aceleiași formațiuni politice, pe listele unei alianțe politice sau alianțe electorale și din deputați care au candidat ca independenți”.

De asemenea, vă solicităm să constataţi că este îndeplinită condiţia numărului minim de parlamentari care îşi exprimă dorinţa de a forma noul grup parlamentar.

În acelaşi sens, avem în vedere dispoziţiile art. 13 al. 7 ale aceluiaşi Regulament, potrivit căreia se reţine posibilitatea legală de a forma un grup parlamentar nou: „În cazul constituirii de noi grupuri parlamentare, acestea sunt prezentate plenului de către liderii lor, la începutul sesiunii parlamentare”.

Conform art. 63 al. 3 din Constituţie, „Deputaţii şi senatorii se pot organiza în grupuri parlamentare, potrivit regulamentului fiecărei Camere”.

Pentru aceste motive, vă solicităm să constataţi ca fiind îndeplinite condiţiile legale impuse de Regulament, să luaţi act de manifestarea noastră de voinţă, precum şi de considerentele mai sus exprimate şi să dispuneţi în sensul realizării demersurilor legale de constituire a grupului parlamentar.

Liderul grupului nostru parlamentar este dl. Deputat Daniel Constantin.

Lista membrilor grupului parlamentar:

  1. Victor-Viorel Ponta
  2. Daniel Constantin
  3. Sorin-Mihai Cîmpeanu
  4. Nicolae Bănicioiu
  5. Ion Mocioalcă
  6. Mircea Titus Dobre
  7. Alin Vasile Văcaru
  8. Gabriela-Maria Podașcă
  9. Mircea-Marius Banias
  10. Marilena-Emilia Meiroșu
  11. Mihaela Huncă
  12. Octavian Petric
  13. Ion Spânu
  14. Eugen Durbacă
  15. Cătălin-Ioan Nechifor
  16. Radu-Adrian PAU
  17. Georgian POP
  18. Mihai TUDOSE
  19. Oana-Silvia VLĂDUCĂ
  20. Alexandra Corina BOGACIU
Mai multe articole despre:
Victor Ponta partid politic pro europa pro romana