MENIU

Ponta: Faptul că soţia lui Chiţoiu e urmărită penal nu are legătură cu activitatea lui de ministru

Ponta: Faptul că soţia lui Chiţoiu e urmărită penal nu are legătură cu activitatea lui de ministru / Foto: MEDIAFAX

LAURA ELENA CHIŢOIU, URMĂRITĂ PENAL. Faptul că soţia vicepremierului DANIEL CHIŢOIU, ministru de Finanţe, este urmărită penal nu are nicio legătură cu activitatea de ministru a acestuia, a declarat, luni, premierul Victor Ponta, răspunzând unei întrebări, adăugând că este foarte mulţumit de activitatea liberalului în Guvern.

LAURA ELENA CHIŢOIU, URMĂRITĂ PENAL. Solicitat să precizeze dacă faptul că soţia lui DANIEL CHIŢOIU este urmărită penal va afecta activitatea acestuia în Guvern şi dacă va lua măsuri împotriva acestuia, Ponta a precizat: "Pe vremea comuniştilor, în general în anii '50, dosarul trebuia să prevadă şi ce face soţia şi fiica şi bunicii. Eu am ieşit din acea perioadă şi mi-aş dori foarte mult ca şi unii care încă mai trăiesc în acele vremuri să iasă".

Ponta a precizat că e mulţumit de activitatea lui Chiţoiu în Guvern şi că problemele soţiei acestuia cu Justiţia nu au legătură cu activitatea din Executiv a liberalului.

SOŢIA ministrului Finanţelor, LAURA CHIŢOIU, URMĂRITĂ PENAL în Dosarul Carpatica Asig - STENOGRAME


"Nu cunosc în general soţiile miniştrilor, nu ştiu cu ce se ocupă şi nu are nico legătură acest lucru cu activitatea de ministru al domnului Chiţoiu, de care eu sunt foarte mulţumit", a spus Ponta.

"Iar comunismul şi securismul, care e încă viu, după cum constat din întrebarea dumneavoastră, va înceta pe 16 noiembrie", i s-a adresat Ponta jurnalistului.

LAURA ELENA CHIŢOIU, URMĂRITĂ PENAL. Soţia ministrului Finanţelor, LAURA ELENA CHIŢOIU, director al Direcţiei Avizări din cadrul Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) la data faptelor, este urmărită penal, fiind acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.