MENIU

Ponta explică de ce a decis să renunţe la titlul de doctor

<p>Victor Ponta</p>

Premierul Victor Ponta a vorbit despre renuntarea la titlul de doctor in urma scandalului in care a fost acuzat de plagiat. Seful Executivului spune ca el este cel care a scris teza si e chiar singurul din Romania care a abordat acea tema, dar e convins ca acest subiect il va bantui cat timp se va afla in politica, scrie ziare.com.

"Cineva in care am foarte multa incredere a venit si mi-a spus 'uite Victor, sunt oameni care spun sa renunti la doctorat, daca renunti toti acei oameni te vor critica. Dupa 16 noiembrie nu am mai avut incredere in acel om si am zis ca gata, vreau sa renunt la doctorat. Si s-a intamplat exact cum a zis", a spus Ponta, intr-un interviu inregistrat difuzat sambata seara de B1 Tv.

Intrebat de ordonanta de urgenta emisa de Guvernul pe care il conduce prin care se poate renunta la titlul de doctor, Ponta a spus ca nu se asteapta sa il mai urmeze si altii, avand in vedere reactia virulenta la adresa lui.

"Am vazut ca reactia a fost extrem de virulenta. Cu siguranta dupa reactia la adresa mea nu va mai exista nimeni, deci s-a inchis, motiv pentru care m-am lamurit ca acest subiect va ramane, cat timp voi face politica va ramane", a precizat premierul.

El a amintit si ca tot scandalul cu plagiatul lucrarii sale de doctorat a pornit de la presedintele de atunci, Traian Basescu.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta titlu doctorat doctor