MENIU

Ponta despre dosarul Microsoft: Asta nu e justiţie, e politică

Premierul Victor Ponta a declarat marți, la Digi 24, că dosarul Microsoft a fost declanșat de raportul pe care el l-a trimis la DNA, amintind că se găsiseră nereguli din mandatele miniștrilor Daniel Funeriu și Valerian Vreme. "Nu e normal în primul rând să anunți presa și apoi să mă justific în presă. Asta nu e Justiție, asta e politică", a spus premierul.

"Găsisem nereguli din mandatele de miniștri ale lui Daniel Funeriu și Valerian Vreme. Poate dintr-un gest masochist m-am reclamat și pe mine?", a afirmat, ironic, prim-ministrul, întrebat de faptul că numele său a fost nominalizat de un martor în dosar.

"Dacă oricine mă va chema la DNA, mă duc imediat la DNA și le explic. Dar, de exemplu, domnul Dan Nica este acuzat că în noiembrie 2004 a semnat un document. El nu mai era ministru din luna iulie. Cum putea să semneze ca ministru? Dacă era o mică bunăvoință și verificai în Monitorul Oficial, vedeai asta. Sunt lucruri făcute cu puțin profesionalism", a susținut Ponta.

El a adăugat că nu este normal ca întâi să afle presa.

"Dacă s-a așteptat 12 ani până în ziua dinaintea campaniei, înseamnă că s-a gândit cineva că atârnă greu la campanie. Nu e normal în primul rând să anunți presa și apoi să mă justific în presă. Asta nu e Justiție, asta e politică. Tot azi, Înalta Curte de Casație și Justiție îi redeschide dosarul lui Iohannis. Este bine că Justiția se pronunță, dar putea să se pronunțe acum trei luni. Poate nu o să mă aleagă lumea nici pe mine, nici pe Iohannis, dar de ce să fim scoși acum? Cine mai rămâne în cursă? Poate urmează și Tăriceanu...", a spus Victor Ponta.

Liderul PSD a declarat că și atitudinea colegilor săi, care apar în dosar, ar trebui să fie aceeași — de a solicita să fie audiați.

"Chemați-mă să mă duc și spun orice — asta ar trebui să fie atitudinea colegilor mei. Eu sunt un tânăr politician care am suferit și voi mai suferi politic, dar pentru domnul Atanasiu sau doamna Andronescu să fie târâți zilnic în noroi suntem nedrepți", a spus Ponta.

Premierul a declarat că există două variante în care se va finaliza dosarul Microsoft. "Există varianta bună și cea proastă. Varianta bună este că lucrurile se vor lămuri de procuror, apoi de judecător, iar cei vinovați vor plăti, iar cei nevinovați nu vor mai fi spălați de noroi. Varianta proastă este ca pe 16 noiembrie să nu mai intereseze pe nimeni de dosare și sper să nu fie așa", a completat el.