MENIU

Ponta, despre scrisoarea lui Tăriceanu către Iohannis: O bătălie elegantă purtată de liberali

Premierul Victor Ponta a catalogat drept ”o bătălie elegantă”, scrisoarea pe care Tăricenau i-a trimis-o lui Iohannis, prin care cere demisia Laurei Codruța Kovesi și a Liviei Stanciu. 

"E un gest politic, presedintele tarii si daca ar vrea nu poate schimba magistrati in functie. E o batalie pe care liberalii reprezentanti de dl Tariceanu o poarta in mod elegant si pentru care primesc injuraturi de la PDL-istii pe care dl Tariceanu i-a numit ministri", a declarat Victor Ponta.

 Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a cerut, marti, demisia Liviei Stanciu, sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), si a Laurei Codruta Kovesi, procurorul-sef al DNA.


Tariceanu, alaturi de mai multi senatori, i-a transmis o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis in care solicita ca Stanciu si Kovesi sa plece din fruntea celor doua institutii judiciare.

Tăriceanu, despre scrisoarea adresată lui Iohannis: E un semnal de alarmă

In documentul citat, senatorii vorbesc despre cazul femeii acuzate ca a santajat-o pe sefa Inaltei Curti si care a stat in arest preventiv timp de sase luni, inainte ca judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti sa decida ca este nevinovata si sa o achite.

"Permiteti-ne mai intai sa evocam evenimentul a carui gravitate ne-a determinat sa va scriem. Pe 21 mai, Curtea de Apel din Bucresti a stabilit definitiv nevinovatia cetateanului Mariana Rarinca. Judecatorii au constatat ca aceasta a petrecut mai mult de sase luni in arest preventiv pentru o fapta pe care nu a comis-o si pentru care nu au existat vreodata probe. Doamna Rarinca, un cetatean fara influenta ori legaturi politice, a fost arestata pe nedrept si cu sfidarea oricaror garantii constitutionale de care Directia Nationala Anticoruptie, condusa de Laura-Codruta Kovesi, in urma unui denunt calomnios facut de presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu", se mentioneaza in documentul citat.