MENIU

Ponta, despre ridicarea imunităţii foştilor miniştri: Nimeni nu se va opune procedurilor

Premierul, Victor Ponta, a declarat, luni, cu privire la cei nouă foști miniştri, vizați în dosarul Microsoft, pentru care DNA a cerut începerea urmăririi penale, că ”nu se va opune nimeni, în niciun fel, procedurilor parlamentare”, care ar duce la ridicarea imunităţii. Ponta a ținut să precizeze că ”nu reprezintă justiţia, pentru a confirma dacă cineva este vinovat sau nevinovat”.

”Bineînţeles că se fac toate procedurile şi nimeni nu se va opune în niciun fel. În cadrul procedurilor, bineînţeles, fiecare om îşi va spune punctul de vedere, pentru că, strict personal, doamna Andronescu, domnul Athanasiu şi toţi ceilalţi - pentru că nu vreau să arunc anatema asupra cuiva - sunt oameni care au trăit o viaţă întreagă cu un prestigiu neştirbit şi cred că e dreptul lor să-şi spună punctul de vedere”, a declarat Ponta.

Prim-ministrul a afirmat, în contextul ilegalităților din dosarul Microsoft, că știe”doar despre cele comise de către domnul Funeriu şi domnul Vreme” pentru că a văzut ”nota de control”.

Întrebat dacă, în această situaţie, va vota pentru ridicarea imunităţii lui Valerian Vreme, premierul a răspuns:

”Dacă vă spun că votez pentru, o să spuneţi că mă răzbun politic pe domnul Vreme. Nu, eu v-am spus ce am văzut în nota de control”, a replicat prim-ministrul.

Mai departe, prim-ministrul a ținut să precizeze că nu reprezintă justiţia, pentru a confirma ”dacă cineva este vinovat sau nevinovat”.

 

Mai multe articole despre:
Microsoft DNA miniştri Victor Ponta aviz imunitate