MENIU

Ponta comentează masacrul din Orlando și vorbește printre rânduri despre cazul Colectiv

Fostul premier Victor Ponta a comentat, duminică, pe Facebook, atacul armat din SUA, în care cel puţin 50 de persoane au murit, afirmând că peste Ocean nimeni nu va fi atât de "cinic" şi "ticălos" încât să indice automat vinovaţii şi să spună "Corupţia ucide", profitând de moartea oamenilor, cum dă de înţeles că s-a întâmplat în cazul său, după tragedia din Colectiv, scrie News.ro.

"Aş vrea să transmit condoleanţe şi solidaritate cu familiile şi prietenii victimelor! Sunt momente în care trebuie să fim uniţi în condamnarea violenţei oarbe şi absurde", a scris Victor Ponta, pe Facebook, după masacrul din Orlando.

Imediat însă, fostul premier a început să facă trimitere la propria sa situație, de demisionar în urma tragediei din Colectiv. 

"Sunt (...) convins că în SUA nimeni, nici macar Donald Trump sau vreun susţinător al său, nu va fi atât de cinic (şi chiar ticălos) să spună imediat că ştie el cine e vinovat - cum "Corupţia Ucide" / şi cum vrea el să profite de moartea oamenilor pentru a-şi ataca adversarii politici!", a spus Ponta, cu referire la cazul Colectiv.

În ianuarie anul acesta, Ponta a criticat declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis care spunea , după tragedia din Colectiv, că "a fost nevoie să moară oameni" ca demisia Guvernului "să se producă".

"Acea fraza cu "a fost nevoie sa moara oameni ca sa am guvernul meu", eu nu am auzit-o in 25 de ani, la oameni politici cinici", a spus Ponta.

Cincizeci de persoane au fost ucise, iar alte 53 de persoane rănite au fost spitalizate duminică, după atacul armat în masă comis în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un club de noapte gay din oraşul Orlando, în Florida (sud), anunţă primarul oraşulului.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta Orlando Donald Trump colectiv