MENIU

Ponta: "Aroganța băncilor și-a spus cuvântul". Cum va vota în cazul Legii dării în plată

Fostul premier, Victor Ponta, a declarat, în cadrul ediției de joi a emisiunii ,,Realitatea pe net", moderată de Costi Rogozanu, că va vota pentru Legea dării în plată, deși nu cunoaște care este ultima variantă a proiectului. Ponta este de părere că această lege, "într-o formă care să îl protejeze pe cel care are nevoie, este o inițiativă bună".

"O să votez pentru. Nu știu care e ultima formă. Recunosc și aici, am o atitudine blairistă, nu țin cu băncile. Nu cred că omorârea băncilor e o soluție. Sunt alte măsuri mult mai rele pentru bănci despre care nu vorbim. Eu cred că Legea dării în plată, într-o formă care să îl protejeze pe cel care are nevoie, e o inițiativă bună. Aici cu siguranță și aroganța celor care au vorbit în numele băncilor și-a spus un cuvânt", a declarat Victor Ponta.

Pe de altă parte, întrebat dacă este mulțumit de modul în care au decurs cele două mandate ale lui Sorin Oprescu, la Primăria Capitalei, Ponta a răspuns:

"Nu îmi place Bucureștiul, dar la cum se arată lucrurile, cred că o să îl plângem pe Oprescu. Dacă după Oprescu vine Orban, o să îl plângem pe Oprescu. Problemele Bucureștiului pe care le-am învățat, în acești ani, sunt următoarele: un consiliu general total nefuncțional, orice am făcut și o spun conducând USL, sistemul e greșit. Nu poți funcționa în formula 'primar general și primari de sector', care toată ziua se bat care apare la televizor (...) Problema e dacă chiar vrem să facem ceva cu Bucureștiul".