MENIU

Ponta: Am pornit de la ideea de a avea un Guvern cu mai puțini miniștri și mai mulți parlamentari

<p>Ponta: Am pornit de la ideea de a avea un Guvern cu mai puțini miniștri și mai mulți parlamentari</p>

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seara, după încheierea ședinței CExN a PSD, cu privire la portofoliile alocate și propunerile la conducerea ministerelor, că discuțiile au pornit de la "ideea de a avea un Guvern cu mai puțini miniștri și cu mai mulți parlamentari". Cu privire la alocarea unui singur post de vicepremier, în viitorul Cabinet, Ponta a afirmat că decizia a avut la bază "un calcul politic" și că Liviu Dragnea, care rămâne ministru al Dezvoltării Regionale, "va avea mai multe sarcini politice la partid", informează Realitatea TV.

"Am pornit de la ideea de a avea un Guvern cu mai puțini miniștri și cu mai mulți parlamentari, senatori, deputați, să existe o legătură și mai bună între Guvern și Parlament, care constituțional controlează activitatea Guvernului și un Guvern care să reușească să fie eficient în îndeplinirea priorităților pe care le avem în 2015-2016", a afirmat Victor Ponta.

Întrebat de ce s-a mers pe ideea de a avea un singur vicepremier în viitoarea coaliție de guvernare, Victor Ponta a răspuns:

"A fost un calcul politic, în asa fel încât domnul Dragnea, care rămâne ministru al Dezvoltării Regionale, va avea mai multe sarcini politice la partid. Daniel Constantin mi-a cerut să aibă un portofoliu pentru PC foarte putenic și important, cel al Educației și Sorin Câmpeanu, cel pe care l-am propus, cu spriijnul PC, este un om pe care îl cunosc și îl respect și căruia îi urez mult succes. Astfel putem să avem o activitate eficientă în viitor", a adăugat premierul.