MENIU

Ponta agită spiritele în coaliţie

Cu o zi înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD, în care se va discuta situaţia premierului Victor Ponta, părerile din interiorul Coaliţiei sunt împărţite. Ponta ar trebui să rămână în fruntea Guvernului, spun susţinătorii acestuia, în timp ce un senator UNPR îi cere demisia.

 Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit cu mai mulţi membri social democraţi, cu o zi înainte de Comitetul executiv al partidului.

"După Biroul Permanent de marți i-am cerut secretarului general ca până astăzi să pregătească toate documentele pentru Comitetul Executiv de mâine, unde trebuie să adoptăm data organizării congresului, regulamentul de organizare a scrutinului universal — președintele PSD va fi ales de către toți membri, printr-un scrutin universal.

Nu s-a discutat de Ponta, că am văzut şi informaţia că am avut o întâlnire de taină cu Ponta. Victor Ponta are susţinerea fermă a PSD, a mea personală o are, mâine vom discuta despre poziţia partidului şi despre eventualele măsuri propuse de PNL".

Şi alţi membri PSD îl susţin pe Victor Ponta

"Astăzi este ziua lui Victor Ponta şi o să îi spun La Mulţi Ani. Ca simplu membru de partid, ştiu că există multe opinii referitoare la această problemă a lui Victor Ponta. Dar judec astăzi lucrurile: ce e bine pentru România. Ponta ca prim ministru are rezultate foarte bune. România merge pe un drum bun. El şi-a câştigat legitimitatea ca prim ministru printr-un vot al parlamentarilor şi al oamenilor. Are o problemă personală, judiciară pentru vremea când nu era prim ministru...de ce sa stricam tot ce funcţionează?".

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu spune că este obligatoriu ca şi actuala coaliţie de guvernare să se reunească şi să discute situaţia premierului.

"Probabil că intrăm într-o criză politică, îmi este greu să anticipez care va fi reacţia premierului, vom vedea şi sigur că, fără doar şi poate, e obligatoriu ca actuala coaliţie de guvernare să se reunească şi să discute situaţia aceasta", a declarat Tăriceanu într-o emisiune televizată.

Un senator din arcul guvernamental crede însă că Ponta ar trebui să demisioneze.

„Nu am nimic cu Victor Ponta, dar în ipostaza în care se află, având în vedere că a părăsit şi conducerea PSD-ului… Se pare că acea prevedere statutară a făcut-o numai pentru el. Dacă ar fi ştiut ce i se întâmplă, probabil că n-ar fi luat-o. Dar, acuma, cred că ar trebui să facă pasul înapoi. Deşi e o presiune mare şi din partid asupra lui, că PSD-ul nu vrea să piardă guvernarea… Nimeni nu-i promite că se va nominaliza un premier din coaliţia actuală majoritară în Parlament. Faptul că Victor Ponta ar trebui să demisioneze este o părere personală, UNPR-ul nu s-a pronunţat în legătură cu această situaţie a primului ministru. (…) Situaţia în care se află Victor Ponta la ora actuală este delicată şi pune într-o ipostază neplăcută însăşi imaginea României”, spune senatorul UNPR.