MENIU

Iohannis: Politicienii să nu mai întineze memoria dramelor prin care au trecut deţinuţii politic

Politicienii ar trebui să nu mai întineze memoria dramelor prin care au trecut deţinuţii politic, a afirmat, marți, președintele Klaus Iohannis. 

"Politicienii care azi se declară victime ale abuzurilor justiţiei şi etalează fără nicio urmă de bun simţ eticheta de condamnaţi sau deţinuţi politic ar trebui să nu mai întineze memoria dramelor prin care aţi trecut cu atâta demnitate", a declarat Iohannis.

Șeful statului a participat la ceremonia de decorare a unor foşti deţinuţi politic, care a avut loc la Palatul Cotroceni.

"Am trăit răul absolut, închisoarea absolută. Nu se aseamănă cu nimic. Închisorile comuniste nu se aseamănă cu închisorile burgheze. Închisoarea noastră era izolare totală. Am aproape 13 ani de închisoare, niciodată nu m-a vizitat familia, n-am scris nicio scrisoare acasă, mi s-a făcut de două ori înmormântarea. Am trăit în ţara în care opresiunea şi crima erau organizate ca orice producţie industrială. Când intram în închisoare ni se spunea clar: 'Muriţi la locurile de muncă. Aici este locul unde este şi mormântul vostru, aici este locul suferinţei şi al mormintelor fără de cruci'", a declarat Man Nistor, un fost deținut politic decorat marți de președinte.

Mai multe articole despre:
Cotroceni