MENIU

Poate salva sutienul Elenei Udrea monstruosul sistem mafiot?

Elena Udrea în cătușe. Elena Udrea fără cătușe. Elena Udrea în Parlament. Elena Udrea în pușcărie. Elena Udrea pe blog. Elena Udrea la televizor. Elena Udrea cu sutien. Elena Udrea fără sutien, scrie Mihai Goțiu, pe romaniacurata.ro.

"Au trecut mai bine de două săptămâni de când subiectul Udrea a ocupat prime-time-ul. Iar asta e bine și e rău, în același timp. E bine, pentru că Elena Udrea are notorietatea necesară pentru a face audiență pe un subiect atât de important, precum corupția. E rău, pentru că această audiență duce mai degrabă către zona de divertisment și de cancan, decât către fondul problemei. Și asta în condițiile în care, cele mai recente declarații se apropie incitant de mult de miza reală a dosarelor în care e implicată Udrea: corupția sistemică și, mai ales, mecanismele și pârghiile de finanțare a partidelor politice, pentru că despre asta e vorba, fie că vorbim de bani proveniți din zona publică, fie din zona privată.

Sute de milioane de euro din bugetul public sau care ar fi trebuit să ajungă la bugetul public, direcționați anual fie către campaniile electorale, fie pentru a recompensa armatele de partid cu întreaga ”infrastructură” din jurul lor – funcționari publici, presă, intermediari, afaceriști care ”au dat lovitura peste noapte” etc. Nu o spune doar Udrea, o spune și Ghiță, o spune și Cocoș, o spune și Ștefan ”Pinalty”, Ponta dă din colț în colț la bilanțul DNA, Băsescu ”scapă porumbelul” la o televiziune".

Mai multe, pe romaniacurata.ro.

Mai multe articole despre:
DNA Elena Udrea