MENIU

PNL vrea creșterea pensiilor cu 15%, PSD propune și ajutoare - Salariul minim va crește de la 1 ianuarie

PNL vrea creșterea pensiilor cu 15%, PSD propune și ajutoare

Pensiile cresc, dar nu vor ține pasul cu inflația! Cifra exactă o vom afla într-o săptămână, anunță liderii Coaliției. Liberalii vor o creștere a tuturor pensiilor cu 15%, în timp ce social-democrații vor mai degrabă ajutoare suplimentare doar pentru cei vulnerabilii. Ministrul finanțelor spune că o majorare cu 15 procente ar atrage după sine o creștere a prețurilor și mai mare. 

Întrebat dacă majorarea punctului de pensii plus ajutoarele vor ajunge la un total, un pachet, de 15%, ministrul de Finanțe a spus: „Da. Răspunsul este da. 32.27 și eu mi-aș fi dorit să nu se fi ajuns aici dacă politicienii nu ar fi făcut licitații pe pensii, până acum decizia era luată”.

„După data de 9 decembrie legea bugetului să fie trimisă spre adoptare parlamentului României.
Există două propuneri concrete care vizează creșterea de 15% propusă de PNL. Prima vizează o creștere a bugetului alocat pensiilor, urmând ca gradual pe anumite praguri de pensii să se realizeze prin beneficii suplimentare, creștere. A doua variantă: creșterea cu 15% a tuturor pensiilor. Credem că 15% ar trebui să fie borna de majorare a pensiilor. Variantele vor fi discutate în coaliție luni”, a spus la rându său purtătorul de cuvânt al PNL - Ionuț Stroe.

CU CÂT CREȘTE SALARIUL MINIM

salariul minim brut: 2.550 lei SĂGEATĂ ÎN SUS 3.000 lei
salariul minim net: 1.524 lei SĂGEATĂ ÎN SUS 1.863 lei

majorare: 339 lei

SURSA: Realitatea PLUS

 

Mai multe articole despre:
pensii caciu majorare