MENIU

PNL: Ponta să retracteze declaraţia de admiraţie a Partidului Comunist Chinez

PNL îi solicită premierului Victor Ponta să retracteze declaraţia referitoare la admiraţia sa pentru Partidul Comunist Chinez şi să prezinte scuze, în mod public, întrucât afirmaţiile sale reprezintă ”un act de dispreţ la adresa victimelor regimului comunist”.

”Partidul Naţional Liberal îşi exprimă indignarea şi dezaprobă ferm această declaraţie iresponsabilă. De asemenea, PNL solicită premierului retractarea declaraţiei şi prezentarea de scuze în mod public. Este inacceptabil modul în care şeful Guvernului României tratează cu atâta lejeritate o chestiune sensibilă şi controversată. Credem că este inadmisibil ca în secolul XXI premierul României democratice să-şi afirme în mod deschis admiraţia pentru o mişcare totalitară, care a fost iniţiatoarea şi sursa de inspiraţie pentru numeroase crime, încălcări flagrante şi abuzuri ale drepturilor fundamentale ale omului”, se arată într-un comunicat al PNL,  remis agenţiei Mediafax şi semnat de Adrian Muraru, consilier al preşedintelui PNL.

Fostul preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Andrei Muraru, consideră în aceeaşi măsură afirmaţiile lui Victor Ponta ca reprezintând ”un act de dispreţ la adresa victimelor regimului comunist” şi a subliniat faptul că, în prezent,  "organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului identifică Partidul Comunist Chinez drept responsabil pentru violarea constantă a drepturilor omului în China.”

 

Mai multe pe Mediafax.