MENIU

PNL inițiază o petiție pentru demiterea lui Călin Popescu Tăriceanu de la Senat

Vicepreședinta PNL Raluca Turcan anunță lansarea unei petiții publice pentru demiterea din funcție a președintelui Senatului, având în vedere "numeroasele abuzuri" comise în cazul Dan Șova de senatorul Călin Popescu Tăriceanu, în calitate de președinte al Camerei Superioare a Parlamentului.

"Chemăm cetățenii la semnarea unei petiții publice pentru demiterea de la conducerea Senatului României a lui Călin Popescu Tăriceanu, cel care sfidează justiția și votul cetățenilor. De luni de zile, Călin Popescu Tăriceanu profită de funcția politică de la conducerea Senatului pentru a acționa împotrivă cu scopul de a-i feri de răspunsuri firești în Justiție pe politicieni suspecți de acte de corupție", afirmă vicepreședintele PNL într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Turcan consideră că solicitarea adresată de Tăriceanu președintelui României pentru a le demite pe președinta și pe procurorul-șef al DNA "încununează seria abuzurilor politice și reprezintă o nouă încercare de a distrage atenția de la necesitatea revenirii asupra votului pentru încuviințarea reținerii senatorului Dan Șova, prietenul premierului Victor Ponta".

Vicepreședinta PNL susține, totodată, că o petiție publică este "singura măsură prin care se poate salva credibilitatea și se mai poate curăța imaginea Parlamentului al cărui scop de a servi cetățeanul a fost pervertit de către PSD și prietenii săi politici, într-o activitate de ascundere a politicienilor suspectați de corupție".

Turcan precizează că petiția pentru demiterea președintelui Senatului poate fi semnată la adresa: "http://www.petitieonline.com/demiteti-l_pe_calin_popescu_tariceanu_demolatorul_justitiei".