MENIU

PNL:Campania de racolare a aleşilor liberali aruncă mai mult în penibil modul PSD de a face politică

PNL:Campania de racolare a aleşilor liberali aruncă mai mult în penibil modul PSD de a face politică

Campania de racolare a unor parlamentari sau primari liberali "aruncă şi mai mult în penibil modul PSD de a face politică odată ajuns la putere", susţine PNL, într-un comunicat transmis miercuri.

"PNL constată că PSD revine, zi după zi, la comportamentul şi practicile partidului-stat din vremea lui Adrian Năstase. Campania de racolare a unor parlamentari sau primari liberali aruncă şi mai mult în penibil modul PSD de a face politică odată ajuns la Putere", menţionează sursa citată.

Liberalii mai susţin că "politica agresivă a PSD de a destructura PNL, prin încercările repetate de racolare a membrilor liberali de partid, arată justeţea deciziei PNL de a nu mai continua proiectul USL cu un astfel de PSD, reîntors în timpurile de tristă amintire ale anilor 2000-2004".

"De altfel, încă din februarie, precizam într-un comunicat de presă faptul că ştim că PSD a trasat sarcina fiecărei filiale social-democrate din întreaga ţară să racoleze minim un parlamentar al PNL", mai spun liberalii.

Potrivit comunicatului PNL, "în ciuda presiunilor extrem de frecvente şi puternice din teritoriu, foarte puţini liberali au căzut în capcana PSD", ceea ce "arată atât caracterul demn şi vertical al colegilor noştri, cât şi unitatea marii familii liberale".

"Ce uită PSD este faptul că PNL a făcut cu adevărat o opoziţie reală între 2008 şi 2012 ! Noi nu am intrat la guvernare alături de PDL, la primul fluier al lui Traian Băsescu, precum PSD, pentru simplul motiv că PNL a fost dintotdeauna şi a rămas un partid cu principii solide, o familie cu membri devotaţi. Văzând ultimele manevre ale PSD împotriva PNL, nu ne mai mirăm însă de asocierea acestuia la guvernare din 2009 cu PDL şi Traian Băsescu, forţe politice care au încercat, de asemenea, să «rupă» PNL. Cine se aseamănă, se adună. PNL nu a fost destructurat de PSD-ul lui Adrian Năstase şi nici PSD-ul discipolului acestuia, Victor Ponta, nu va reuşi acest lucru. Este însă foarte trist că PSD nu a înţeles nimic din parcursul democratic şi european al României şi a revenit la metodele vechi şi ridicole de a face politică", conchid liberalii în comunicat.

Deputatul de Dolj Constantin-Cosmin Enea a anunţat miercuri că a demisionat din PNL şi se alătură PSD. Enea şi-a anunţat trecerea la PSD într-o conferinţă de presă, la sediul PSD Dolj.

"Vreau să anunţ oficial demisia mea din PNL şi alăturarea faţă de PSD. Fac acest lucru cu regret. Am decis să ne alăturăm unei echipe în care credem, vin în PSD pentru că eu cred că putem să ducem la îndeplinire proiectele pe care ni le-am propus. Cred că preşedintele Claudiu Manda poate să ne ducă acolo", a declarat Cosmin Enea.

Şi o serie de primari şi consilieri judeţeni PNL au decis să îşi declare susţinerea pentru PSD.

"După ruperea USL Dolj în urma discuțiilor de săptămâna trecută, o parte din membrii PNL şi-au exprimat dorinţa de a deveni membri PSD. Vă spun că orice membru PNL este binevenit alături de noi, noi vrem să continuăm proiectul USL şi considerăm că locul liberalilor este alături de noi", a afirmat Claudiu Manda, preşedinte PSD Dolj.

Printre edilii PNL care au decis să susţină PSD se numără primarul din Bistreț, Cristina Antonie, cel din Calafat, Mircea Guță, Nicu Vintilă din Poiana Mare dar şi viceprimarul din aceeași localitate. Acestora li se adaugă primarii Gheorghe Mungiu– Ciupercenii Noi, Puiu Calafeteanu - Pleniţa, Ionuţ Răcăreanu - Brădeşti, Dumitru Marcu - Goicea, Florea Neacșu - Gighera. Consilierii județeni care susțin PSD sunt Marin Viorel, Durle Cosmin, Eugen Geoancă, Dobre Florin, Popescu Andrei.

Consilierul județean Florinel Stancu a decis să îşi dea demisia din PNL şi să se înscrie în PSD, pierzându-şi astfel mandatul.

Mai multe articole despre:
PNL PSD traseism racolare parlamentari