MENIU

PLĂŢI ERONATE de 6 milioane de euro la Ministerul Muncii

PLĂŢI ERONATE de 6 milioane de euro la Ministerul Muncii

PLĂŢI ERONATE de 6 milioane de euro la Ministerul Muncii, potrivit unui raport al Curtii de Conturi. Oamenii trebuie să dea banii înapoi.

Ministerul Muncii a plătit, în mod eronat, ajutoare sociale, indemnizaţii de creştere a copilululi şi alte stimulente în valoare de peste 6 milioane de euro.

"Noi, când am preluat guvernarea, în 2012, am constatat că nu se făceau verificări încrucişate între instituţii. Şi atunci am început să încheiem protocoale cu ANAF-ul, cu Casa de Pensii cu Agenţia de Şomaj. Trebuie să vă spun că acea sumă de care vorbiţi e un sold la sfârşitul anului, sume care nu au fost descoperite de noi sau de Curtea de Conturi. Vă pot preciza că, în cursul anului 2012, s-au găsit debite de peste 105 milioane de lei, au fost recuperate peste 93 de milioane de lei. La sfârşitul anului, a rămas un sold de aproape 6 milioane de euro care, până la data încheierii procesului verbal de către Curtea de Conturi, au fost recuperaţi peste 40%. Până la sfârşitul anului, probabil că au fost recuperaţi toţi", a declarat Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, la REALITATEA TV.