MENIU

Petre Roman, pe listele PNL Prahova, pentru Senat

După ce săptămâna asta şi-a recăpătat mandatul de deputat, Petre Roman, în vârstă de 70 de ani, urmează să candideze din nou pentru un mandat de parlamentar, de dată această la Senat, relatează News.ro.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat marţi că fostul deputat PNL Petre Român îşi poate relua mandatul de deputat întrerupt în februarie 2015 pe motiv de incompatibilitate, şi ar urmă să primească şi indemnizaţiile restante din ultimul an şi jumătate, în valoare de peste 90.000 lei.

Roman a declarat că, cel puţin în cazul sau, s-a dovedit că justiţia în România funcţionează, şi că îşi doreşte că banii pe care îi are de recuperat pentru tot acest timp cât nu a fost repus în drepturi să îi fie înapoiaţi de cei care au comis abuzul şi nu de Parlament.

"Mulţumesc colegilor, mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a ascultat dorinţa. Sunt foarte bucuros pentru faptul că, cel puţin în această cauza, s-a dovedit că justiţia în România funcţionează. Lucrul asta e foarte important. Cel mai important pentru mine, în această perioada de un an şi jumătate, a fost să pot dovedi că e bine, că merită să avem încredere în justiţie, în oamenii legii. Sigur că s-a făcut dreptate, sunt din nou în mandatul de deputat, nu l-am pierdut de fapt niciodată, este un precedent care ar fi trebuit să nu existe. Poate cu această ocazie să ne gândim mai serios la importantă, la greutatea unui mandat de parlamentar. În acest moment, eu sunt în contestaţie cu raportul iniţial al ANI. Câtă vreme lucrurile se judecă, mandatul este valid. Partea de fond - urmează să vedem", a spus Român, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Petre Român a precizat că raportul ANI care cerea încetarea mandatului sau a fost anulat de Curtea de Apel Bucureşti.

Mai multe articole despre:
Senat PNL Petre Roman senator