MENIU

Percheziții DNA la CJ Botoșani și PNL Botoșani. DNA anchetează fapte din perioada 2010-2014

Procurorii DNA au descins, în această dimineață, la sediul Consiliului Județean Botoșani, cât și la sediul PNL, din acest oraș. Se cauta mai multe documente pentru a se proba anumite acuzații de fapte asimilate corupției, care ar fi fost comise între 2010-2014, a transmis Realitatea TV.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție și  asimilate celor de corupţie, comise în perioada  2010-2014.

În cursul zilei de 23.09.2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în două locații situate pe raza județului Botoșani, reprezentând sediul unei instituții publice și sediul filialei teritoriale a unui partid politic", se precizează într-un comunicat al DNA.

Potrivit unor surse, vizat de oamenii legii ar fi Florin Ţurcanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani. Acesta s-a aflat la conducerea consiliului până în luna martie a acestui an, când a fost suspendat. Florin Ţurcanu mai ocupă funcţia de preşedinte al PNL Botoşani.

Într-un alt dosar, politicianul a fost condamnat definitiv la şase luni de închisoare cu suspendare. Acesta ar fi dat afară din partid trei membri cu mandate de consilieri judeţeni şi locali pentru a face loc altor favoriţi din partid.

Mai multe articole despre:
DNA percheziţii descinderi CJ Botosani PNL Botosani