MENIU

PDL: Sperăm ca moţiunea de cenzură să fie dezbătută înainte de alegerile europarlamentare

<p>PDL nu reușește să oprească trendul descrescător pe care se află de la scindarea partidului și se apropie rapid de cifra critică de 10%</p>

Liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, a declarat, miercuri, că speră ca moţiunea de cenzură susţinută de PNL, PDL şi PPDD să fie dezbătută în Parlament înainte de alegerile europarlamentare, arătând că premierul Victor Ponta "fuge de moţiunea de cenzură ca dracu' de tămâie".

"Ce s-a întâmplat cu acea convocare a Birourilor Permanente reunite la ora 18.30 a fost făcută intenţionat de Victor Ponta şi de PSD pentru a nu avea cvorum de şedinţă, s-a invocat lipsa cvorumului pentru a amâna dezbaterile la calendele greceşti. Victor Ponta fuge de moţiunea de cenzură ca dracu' de tămâie! La performanţele lui economice şi politice cu care se laudă în fiecare zi, în fiecare minut, în fiecare ceas pe toate posturile de televiziune, ar fi trebuit să accepte bătălia democratică", a spus Tinel Gheorghe, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că nu s-a mai întâmplat ca discuţia din Birourile permanente să fie amânată din lipsă de cvorum.

"Rezultatul însă al acestei moţiuni de cenzură va fi acelaşi, cred că Victor Ponta şi Guvernul Ponta 3 îşi numără ultimele zile la Palatul Victoria. Cred că, indiferent dacă se dezbate acum sau dacă Victor Ponta amână dezbaterea acestei moţiuni de cenzură, crezând el că va reuşi să-şi ţină aproape toate formaţiunile politice care îl susţin, cred că se înşală. Eu cred că, indiferent când se va dezbate moţiunea de cenzură, înainte de europarlamenatre sau după europarlamenatre, Guvernul Victor Ponta 3 trebuie să pice", a spus liderul deputaţilor PDL.

Tinel Gheorghe a susţinut că sunt "nenumărate motive" pentru ca Guvernul să cadă, "cazul Duicu fiind emblematic".
El a mai spus că Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se întrunesc din nou luni pentru a discuta despre moţiunea de cenzură.

"Sperăm ca dezbaterea moţiunii de cenzură să aibă loc în săptămâna dinainte de alegerile europarlamentare. Dacă Victor Ponta şi PSD sunt siguri pe rezultat, nu văd de ce nu ar accepta o dezbatere înainte de europarlamentare", a adăugat Tinel Gheorghe.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că şedinţa Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului nu a avut cvorum, motiv pentru care nu a putut fi stabilită data dezbaterii moţiunii de cenzură iniţiată de PNL, acest lucru urmând a fi tranşat luni.

Mai multe articole despre:
moţiune de cenzură moţiune europarlamentare PDL