MENIU

PDL către TĂRICEANU: Aţi fost propus de un grup ilegitim

PDL către TĂRICEANU: Aţi fost propus de un grup ilegitim

Liderul grupului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a declarat, luni, în plen, că senatorul Călin Popescu Tăriceanu a fost propus de un grup "ilegitim" la preşedinţia acestui for legislativ, potrivit Regulamentului.

"Astăzi aţi fost propus de un grup ilegitim, pentru că articolul 16 din Regulamentul Senatului spune foarte clar: un grup parlamentar poate fi constituit şi va funcţiona numai dacă cuprinde cel puţin 7 senatori care au fot aleşi pe listele acelui partid. Dumneavoastră, în PC, nu aveţi decât 6 oameni, al şaptelea nici măcar în alianţă nu a funcţionat, fiind la PPDD. Deci eliminaţi un grup care v-a propus, altfel, nu contestăm rezultatul final al votului, dar procedural, este incorect", a declarat Dumitru Oprea în plen, după anunţarea rezultatului votului pentru şefia Senatului.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a replicat, precizând că se va discuta "chestiunea aceasta" în cadrul Biroului Permanent "şi se va vedea cum vom merge mai departe".

Călin Popescu Tăriceanu a fost ales, luni, în funcţia de preşedinte al Senatului, obţinând 93 de voturi.

Senatorul independent Călin Popescu Tăriceanu, susţinut de grupurile PSD, PC şi UDMR, a întrunit din partea senatorilor 93 de voturi "pentru", 60 de parlamentari votând împotriva alegerii sale.

Candidatul Marius Obreja (propus de PNL) a întrunit 45 de voturi "pentru" şi 108 voturi "împotrivă", iar Dumitru Oprea (propus de PDL), 15 voturi "pentru" şi 133 de voturi "împotrivă". Alte patru voturi au fost anulate.

Anunţul a fost făcut în plenul Senatului de senatorul Laurenţiu Coca.

Mai multe articole despre:
Călin Popescu Tăriceanu Senat preşedinte PDL