MENIU

Stănescu, audiat: Un prieten mi-a transmis din partea şefului SPP că Dragnea va fi istorie

Vicepremierul Paul Stănescu a spus, după audierile din Comisia SPP, că, în toamnă, a fost vizitat de un prieten la Ministerul Dezvoltării care i-a transmis din partea şefului SPP, generalul Lucian Pahonţu, să pună umărul la debarcarea lui Liviu Dragnea. În schimb, Stănescu urma să ajungă în fruntea PSD. Ministrul Dezvoltării nu a vrut să spună cine e prietenul misterios, dar susţine că are 100% încredere în el.

La mijlocul lunii noiembrie, un prieten a venit la mine şi mi-a transmis un mesaj din partea domnului Pahonţu, şeful SPP. Mi-a spus că până în martie Dragnea va fi istorie, iar eu o să ajung şeful PSD alături de alţi colegi şi o să am protecţia SPP. Întâlnirea dintre mine şi prietenul meu a avut loc la Ministerul Dezvoltării. Prietenul meu nu face parte din niciun partid, din nicio structură militară“, a spus Paul Stănescu.

Întrebat dacă are certitudinea că mesajul venea chiar din partea generlaului Pahonţu, Paul Stănescu a răspuns:

„Sută la sută ,da. A fost şi este un prieten foarte bun în continuare. Nu am dovezi. Eu nu am acuzat SPP. Eu am toată stima pentru ofiţerii din SPP“.

Întrebat de ce crede că, dintre toţi miniştrii, mesajul lui Pahonţu a fost fix pentru el, Stănescu a răspuns: „Pentru că am o funcţie importantă în Guvern şi eram vicepreşedinte al partidului. Eram un om important în angrenajul politic“.

Totodată, Paul Stănescu a mai declaratcă demisia este un act unilateral și nu și-o va depune până la următorul Comitet Național Executiv, for care va decide mai departe.

"Va decide CEX . Demisia e un act de voință unilaterală. Până la CEX demisia mea nu o aveți (...) Respectăm cu toții votul din CEX. Nu am făcut niciun pas înapoi. Eu nu fac pași inapoi, mențin ceea ce am spus. Nu mi-e frică de nimeni. Nu am nimic în spate să îmi fie teamă și ce ar fi bine pentru partid și România, am spus cu curaj. Chiar dacă îmi ia cineva carnetul de partid, eu rămân un om de stânga", a spus Stănescu, potrivit Mediafax.

Paul Stănescu: Nu i-am răspus lui Dragnea la telefon, ca să vadă și el cum e

Mai multe articole despre:
măsuri audiat Paul Stanescu comisia spp