MENIU

Pasageri ŢINUŢI LA SOL pentru îmbarcarea lui TRAIAN BĂSESCU

Pasageri ŢINUŢI LA SOL pentru îmbarcarea lui TRAIAN BĂSESCU

Zeci de pasageri ar fi fost ţinuti în autocare, luni, pe pista de pe aeroportul din Cluj, pentru ca preşedintele TRAIAN BĂSESCU să se îmbarce pe aeronavă. Situaţia s-ar fi repetat şi la sosirea în Bucureşti. Directorul aeroportului a declarat, însă, că "pasagerii exagerează". Mai mult, într-o intervenţie la Realitatea TV, primarul din Cluj Napoca, Emil Boc, a spus că avionul a avut o întârziere de 20 de minute şi că incidentul nu a fost cauzat de şeful statului. Reamintim că TRAIAN BĂSESCU a venit la Bucureşti cu o cursă de linie.

"Noi aveam programată plecarea cu o cursă de linie de la Cluj la Bucureşti la ora 9:30. Am fost îmbarcaţi în jurul orei 9:15 în autobuzul care face legătura între aeroport şi aeronava care aştepta pe pistă. Am fost blocaţi în faţa aeronavei, la 20 de metri, timp de peste 30 de minute, cu uşile închise. Erau şi oameni simpli, erau şi afacerişti, dar erau şi politicieni ca Kelemen Hunor, Radu Moldovan. Am asistat cu toţii sideraţi de spectacolul penibil care s-a întâmplat pe pistă. După 30 de minute şi-au făcut apariţia maşinile SPP din care au coborât Udrea, Băsescu... Până s-au pupat cu Boc, cu personalul care era în jurul aeronavei, am fost ţinuţi în autocar cu uşile închise. (...) Am fost trataţi cu lipsă de respect şi la momentul în care domnia sa a intrat în aeronavă, am fost coborâţi din autobuz şi un ofiţer SPP împreună cu un membru al echipajului ne-au introdus câte cinci, cu pauză între noi. Şi la sosirea la Otopeni am coborât primii şi am fost ţinuţi şi aici încă 10 minute până când el a fost urcat cu bagajele în maşini", a declarat, la Realitatea TV, Mircea Jorj, fost preşedinte PSD Cluj Napoca.

"N-am putut să-i spunem nimic, oamenii au vociferat şi în avion, şi la coborâre. Probabil că se va face o reclamaţie la TAROM. Este o lipsă de respect din partea preşedintelui Traian Băsescu ceea ce a făcut la aeroport în Cluj", a mai spus Jorj.

Potrivit acestuia, mai mulţi pasageri ai cursei intenţionează să facă o sesizare la compania TAROM.

"Răul a fost produs, a fost o lipsă de bun simţ", a încheiat Jurj.

Într-o intervenţie la Realitatea TV, primarul din Cluj Napoca, Emil Boc, a declarat că avionul a avut o întârziere de 20 de minute şi că întreaga operaţiune de îmbarcare a preşedintelui Traian Băsescu a durat cel mult 3 minute, şi nu 30 de minute, cum afirmase Jurj.

"Nu a fost prezenţa preşedintelui Băsescu, ci faptul că aeronava a venit cu întârziere la Cluj. Am fost acolo când preşedintele s-a deplasat pe aeronavă. Acesta este adevărul pe care l-am văzut. Din punctul meu de vedere, este grosolan şi o minciună sfruntată să spui că au aşteptat oamenii 20 de minute să urce preşedintele. Preşedintele nu are nicio vină. El s-a îmbarcat primul, în momentul acela venea şi autobuzul cu pasagerii, acesta a stat pe loc cel mult 3 minute", a spus Emil Boc, la Realitatea TV.

Reamintim că TRAIAN BĂSESCU a venit la Bucureşti cu o cursă de linie.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Băsescu avion Băsescu la Cluj