MENIU

Motivul pentru care fostul ministru al Muncii a cerut scuze părinţilor ce au copii cu dizabilităţi

Copiii cu dizabilităţi, amânare fără dată de la Guvern. Deşi părinţii au primit asigurări vineri că noul ordin care trebuie să modifice încadrarea copiilor în grad de handicap va fi gata astăzi, acest lucru nu s-a întâmplat. În schimb, părinţii s-au ales cu o nouă promisiune: vor primi draftul documentului imediat ce va fi gata. Ministrul Sănătăţii nu a precizat însă, când. Până atunci, vechiul ordin îşi produce în continuare efectele. Micuţii vor rămâne, unul după altul, fără dreptul de a beneficia de însoţitor.

Ministerul Sănătăţii şi cel al Muncii lucrează de câteva zile la un ordin nou prin care copiii cu handicap grav să beneficieze ca şi până acum de dreptul la asistent personal. Disperaţi, părinţii s-a dus din nou la uşa ministerului... 

Fostul ministru al Muncii Dragoş Pîslaru, cel care a semnat ordinul, a venit şi el la Ministerul Sănătăţii pentru a-şi recunoaşte greseala în faţa părinţilor.

Vizita tehnocratului la minister nu a fost văzută cu ochi buni de şeful de la sănătate, Florian Bodog. Cei care au fost mustraţi au fost chiar părinţii. Discuţiile cu oficialii din minister nu au avut nici un rezultat pentru părinţii care s-au ales din nou doar cu promisiuni. În scurt timp vor primi un draft al noului ordin.