MENIU

Orban: Prețul plătit de PSD pentru sprijinul UDMR față de Guvernul Tudose este trădarea

Președintele PNL, Ludovic Orban, acuză faptul că PSD este gata să acorde minorității maghiare "privilegii inexistente în vreo țară europeană" în schimbul sprijinului dat de UDMR Guvernului Tudose.

"Guvernul Tudose este ținut în viață de UDMR. Ieri, UDMR a anunțat că prelungește protocolul de colaborare parlamentară cu PSD (adică susținerea în Parlament a guvernului Terente). M-am întrebat care este prețul plătit de pesediști. Am aflat răspunsul tot ieri, din Comisia de muncă a Camerei Deputaților, unde coaliția majoritară a votat favorabil proiectul de modificare a Legii administrației, care coboară de la 20% la 10% pragul pentru minorități", a scris Orban, joi, pe Facebook.

Potrivit liderului PNL, prețul plătit pentru această susținere "este trădarea".

"În prag de 2018, PSD cedează în fața celor care refuză să sărbătorească Centenarul Marii Uniri și este gata să sfideze românii acordând privilegii inexistente în vreo țară europeană, doar ca să rămână la putere. Și asta în timp ce guvernul Ungariei ne caută nod în papură. Opriți-vă nerușinaților!", adaugă liderul liberalilor.

Mai multe articole despre:
0 UDMR PNL Orban