MENIU

Orban, lovitură pentru Ponta:"Suntem împotriva oricărei formule de guvernare care cuprinde PSD"

Liderul PNL respinge din start orice propunere de guvernare care include și PSD. Singurul care vehicula o guvernare alături de PSD era liderul Pro România, Victor Ponta, care a pus "umărul" la destrămarea social-democraților și la căderea guvernului. Se pare că Orban nu se înțelege cu Ponta, în timp ce Tăriceanu a declarat că ALDE nu este interesată de guvernare.

PNL e împotriva oricărei formule care cuprinde PSD. Am dat jos PSD pentru că a făcut rău România. Nu vrem să aducem din nou acest partid la putere. Președintele ALDE a anunțat intenția că nu are de gînd să intre la guvernare.

PNL e pregătit să preia guvernare de mult timp. Avem specialiști, oameni competenți și care oricând reprezintă soluții benefice pentru diferitele ministere. Nu vehiculez nume de posibili miniștri, voi prezenta lista posibiliă a cabinetului după negocieri și după decizia forului staturar al PNL. 

A fost o discuție în forurile statutare avem disponibilitate la dialog cu orice formațiune politică alături de care am construit moțiunea de cenzură.

N-am discutat în detaliu. Cei din PNL au până luni timp să-mi dea un răspuns pentru a face un diagnostic al situației economice a țării la zi. Măsurile sunt corective și mai apoi vorbim de investiții pe termen mediu și lung.

În cadrul negocierilor, poziția PNL e clară. Dacă e acord în vederea anticipatelor, noi susținem revenirea la popor, încredințarea cât mai rapidă a poporului pentru deciderea unui nou Parlament. Dacă nu e posibil acest lucru, iar președintele ne va solicita să formăm gvernul, PNL e pregătit să-și asume răpsunderea și să facă un guvern în jurul partidului.

Totuși, suntem la debutul consultărilor și vorm urmări restul formațiunilor politice. Am urmărit ce s-a declarat până acum. Avem disponibilitatea la dialog și cooperarre. Ne dorim ca formațiunie politice care au dărâmat Guvernul Dăncilă să participe la noul Executiv", a declarat Ludovic Orban la ieșirea de la negocierile cu Iohannis.

Mai multe articole despre:
guvern Cotroceni Orban Ponta iohannis