MENIU

Orban, atac la USR: Nu poți să câștigi imagine de pe urma lui Kovesi

Președintele PNL, Ludovic Orban, critică USR pentru invitația de a se înscrie în partid pe care liderul formațiunii, Dan Barna, i-a înaintat-o Laurei Codruța Kovesi după ce aceasta a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA.

”Nu poți să câștigi imagine de pe urma cuiva care și-a făcut imagine într-o altă zonă decât politică”, a afirmat Ludovic Orban, la emisiunea ”Jocuri de Putere”, de la Realitatea TV.

Liderul PNL susține că invitația lansată de USR este cu atât mai greșită cu cât a fost formulată în contextul în care Kovesi fusese acuzată de social-democrați că ar fi avut legături cu zona politică. ”Nu poți ca tu să-i dai o coloratură politică”, a mai spus Orban.

Dan Barna, președintele USR, a lansat o invitație către Laura Codruța Kovesi de a se înscrie în USR. Acesta a spus că a avut un schimb de mesaje cu Kovesi, iar Kovesi i-a răspuns că se va retrage o perioadă, pentru că nu a avut concediu timp de cinci ani, dar vor vorbi după.

Ulterior, Barna a declarat că invitația adresată fostei șefe a DNA era valabilă în condițiile în care aceasta ar fi vrut să se implice în politică, însă a precizat că acum ”nu mai este de actualitate”.

Orban: Convingerea mea e că zilele lui Dragnea sunt numărate. Va fi alungat de colegi

Mai multe articole despre:
PNL Kovesi Orban USR