MENIU

Oprescu, despre CGMB: Dacă or s-o ţină aşa, se poate ajunge şi la dizolvare

Oprescu, despre CGMB: Dacă or s-o ţină aşa, se poate ajunge şi la dizolvare

Edilul Sorin Oprescu a declarat miercuri că soluţia cea mai bună pentru rezolvarea situaţiei din CGMB este găsirea unui echilibru care să asigure funcţionarea oraşului în interesul cetăţenilor, dar a arătat că se poate ajunge la dizolvarea Consiliui, în cazul în care consilierii "or s-o ţină aşa".

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a comentat demersul prefectului Nicolae Petrovan de a citi prevederile legale prin care se poate dizolva un consiliu local.

"Prefectul a citit un articol de lege pentru că, probabil, este şi el preocupat de faptul că, nerespectându-se legea, o să trebuiască să acţioneze şi să atace hotărârile CGMB. Dar nu puteam să merge cu suspendări după suspendări şi dacă Consiliul General şi noua majoritate nu înţelege să o luăm de la moment T 0, să putem curăţa Consiliul şi să dăm legitimitate tuturor celor care votează, nu vom putea continua aşa", a spus Sorin Oprescu, întrebat cum comentează declaraţia prefectului Capitalei în care acesta a citit un articol din Legea Administraţiei Publice Locale ce are în vedere dizolvarea unui consiliu local, scrie mediafax.ro.

De asemenea, întrebat ce părere are despre posibilitatea divolvării Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), Oprescu a spus: "Dacă or s-o mai ţină în continuare aşa, se poate ajunge şi la dizolvare".

Mai multe articole despre:
Sorin Oprescu primar consiliu CGMB