MENIU

Oprea: Sunt singurul care nu a trântit Guvernul MRU, deși primisem o ofertă de la Victor Ponta

Premierul interimar, Gabrel Oprea, președinte al UNPR, a dezvăluit, marți seară, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, că a fost singurul, în 2012, care "nu a trântit Guvernul Ungureanu", deși primise o ofertă, în acest sens, de la Victor Ponta. Dacă ar fi acceptat-o, precizează Gabriel Oprea, și-ar fi păstrat funcția de ministru al Apărării și ar fi rămas vicepremier.

"Eram ministrul Apărării în funcție și am primit o ofertă de a trânti Guvernul Ungureanu. Puteam să rămân ministrul Apărării și vicepremier. De la Victor Ponta am primit-o. Și am spus că nu, îmi dădusem cuvântul de onoare. Am plecat din funcția de ministru al Apărării. După care am dat cele 33 de voturi toate lui Victor Ponta, pentru primul Guvern. Am fost singurul care nu l -am trântit, restul au trantit Guvernul Ungureanu. Am fost singurul și ne-am păstrat onoarea și demnitatea", a spus Gabriel Oprea.

Liderul UNPR a subliniat că a mers cu Guvernul Ungureanu până în ultima clipă și că și-a ținut întotdeauna cuvântul față partenerii politici, de aceea "este căutat".

"Rețeta e simplă. Suntem serioși, ne ținem de cuvânt. De aceea vin oamenii. Acesta este momentul interesului național", a spus Oprea.

În acest context, Oprea a ținut să sublinieze faptul că UNPR "a adus stabilitate economică și politică României" și că "a vorbit pentru prima oară de interesul național al României".

"Eu vreau să vă spun că, în politică, blazonul 'onoarea' se câștigă foarte greu și se pierde într-o secundă. Eu și cu colegii mei, de la UNPR, am construit cu migală și tenacitate acest proiect politic, care are cinci ani de zile și care se ține de cuvânt. Acest proiect UNPR, care a împlinit cinci ani de zile și a adus stabilitate economică și politică României, care a vorbit pentru prima oară de interesul național al României. Alții râdeau, acum toți vorbesc de interesul național al României. Are unul din piloni, în afară de interesul național, întărirea statului român care se face respectând președintele ales al României, indiferent de nume și, bineînțeles, Guvernul României. Acest raport aduce stabilitate. România este o țară sigură, care generează securitate și stabilitate, mai ales în regiune, în acest context", a afirmat Oprea.

Totodată, Oprea a punctat faptul că UNPR își propune să ajungă la un milion de membri.

"UNPR și-a câștigat încet, dar sigur un blazon de partener serios care se ține de cuvânt. Știți ce e mai important când te caută toată lumea? La greu e important să te ții de cuvânt, pentru memoria politică. Acest partid UNPR este un partid care a crescut foarte mult. Avem două obiective: să avem până la alegerile generale un milion de membri de partid. Dacă mai aduc doi prieteni, rude reușim să avem organizații ale UNPR în toate localitățile. Suntem un partid militarizat, în bunul sens al cuvântului. Cine dorește seriozitate, stabilitate și securitate să vină la UNPR. Vorbim mai puțin de stânga, de drepta, vorbim doar de România și de interesul național al României", a declarat Gabriel Oprea. 

În ceea ce privește inițiativele UNPR, Oprea a punctat: "primul loc de muncă, impozitarea marilor averi și votul la 16 ani".

"Prima - votul de la 16 ani. Vreau să fiu cinstit, este ideea senatorului Toma, din 2010 și este simplu. Dacă tot statul român îi impozitează pe copiii ăștia, de 16 ani, atunci e corect să le dea și dreptul de vot. Primul loc de muncă înseamnă că pentru tinerii cu vârsta între 16 și 29 de ani statul intervine și sprijină companiile, care îi angajează pe acești tineri. Sunt convins că ne dau votul toți de pe eșichierul politic. Și avem taxarea averilor mari, lege care se bazează pe solidaritate. Mi-au lipsit două voturi, acum trei ani, să o trecem. Este simplu. Noi am propus ca, pe termen de trei sau cinci ani de zile, cine are mai mult să dea mai mult, în efortul comun", a mai afirmat Oprea.

Gabriel Oprea: Anul acesta intrăm în Schengen cu aeroporturile

 

Oprea o susține pe Kovesi pentru încă un mandat: Este un moment istoric în lupta anticorupție

 

Oprea: Am avut întâlniri cu cei din Opoziție și vor mai fi. Important este să avem o guvernare bună