MENIU

Oltean: PDL nu are niciun interes să gândească o coagulare sau colaborare cu PNL

Oltean: PDL nu are niciun interes să gândească o coagulare sau colaborare cu PNL

Vicepreședintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, la Bistrița, că, în acest moment, partidul său nu este interesat de o colaborare cu PNL, deoarece liberalii nu se mai pot numi partid de dreapta, după ce au intrat la guvernare alături de PSD.

"În momentul acesta, astăzi, mâine sau poimâine dacă vreți, PNL nu poate fi considerat un partid de dreapta și PDL nu are niciun interes, niciun motiv să gândească o posibilă coagulare sau colaborare cu PNL. Noi suntem interesați să dezvoltăm dreapta, să se creeze pe dreapta un singur partid mare, ca o alternativ viabilă, serioasă, de durată lungă la ceea ce este astăzi PSD sau USD. Deocamdată, PNL nu se înscrie într-o asemenea optică și într-un asemenea proiect. Să iasă de la guvernare și pe urmă discutăm", a spus Oltean.

Deputatul democrat-liberal spune că PNL are nevoie, dacă iese de la guvernare, de o perioadă de "penitență", în care "să își spele păcatele".

"PNL nu poate în momentul acesta, nici măcar în glumă, să spună că este un partid de dreapta. Ca să devină un partid de dreapta, să redevină dacă vreți, va trebui să iasă de la guvernare, să-și spele păcatele, să intre într-o perioadă de penitență, să facă dovada că-i pare rău pentru ceea ce a făcut, să ceară scuze poporului pentru că l-a mințit și l-a batjocorit în ultimii trei ani și să încerce să se solidarizeze, dacă poate, cu partidele de dreapta care există, pentru a dezvolta o politică de dreapta", este de părere Oltean.

El consideră că, în prezent, singurul partid de dreapta este PDL, deoarece PNL, în anii petrecuți la guvernare alături de PSD, a susținut o "politică guvernamentală veritabilă de stânga".

Întrebat dacă, în cazul în care PNL iese de la guvernare, iar Crin Antonescu va candida la președinție, PDL se va coaliza în jurul acestei candidaturi, Ioan Oltean a răspuns că "în momentul acesta este exclusă o asemenea alternativă".

"PDL are un candidat la președinție în persoana domnului Cătălin Predoiu. În momentul acesta este exclusă o asemenea alternativă. (...) Vreau să vă spun că sondajele de opinie pe care le avem noi scot o altă imagine a lui Cătălin Predoiu și este absolut reală. Cătălin Predoiu va face o figură foarte frumoasă. Vom trăi și vom vedea", a mai declarat Oltean.