MENIU

Olguța Vasilescu: „Dacă nu se ajunge la o majoritate PNL-PSD, vom avea alegeri anticipate”

Olguța Vsilescu merge pe varianta guvernării PSD-PNL. Foto/Arhivă

„Dacă nu se ajunge la o majoritate PNL-PSD, vom ajunge la alegeri anticipate!”. Este avertismentul lansat chiar la Realitatea PLUS de către fostul ministru al Muncii social-democrat, Lia Olguța Vasilescu. Ea susține că scenariul anticipatelor se creionează în condițiile în care un guvern PNL-USR este extrem de instabil.

„Noi suntem pregătiți în orice moment, cu specialiștii noștri, să venim la guvernare, pentru că, de câte ori a guvernat PSD a facut-o foarte bine. Acum suntem în situația în care ne-am oferit. Da. Dacă asta e problema, și suntem într-o criză, putem să venim să ajutăm. Dacă nu se vrea, nu este niciun fel de problemă. Atunci, probabil că, în primăvară, vom avea alegeri anticipate pentru că actuala alianță cu USR este foarte fragilă”, a declarat Olguța Vasilescu.

Primarul Craiovei consideră că, cel puțin în actuala situație, pentru PSD cea mai confortabilă variantă ar fi rămânerea în opoziție.

„Pentru noi, cred că cel mai confortabil este să stăm acum în opoziție, să așteptăm ca noi să creștem, ceilalți să scadă, să avem alegeri anticipate”, conchide Vasilescu.