MENIU

Oana Bîzgan, candidat USR și membru în trei Consilii de Administrație

Oana Mioara Bisgan Gayral, canidat pe listele USR la Camera Deputaților în Capitală, este și membru în trei Consilii de Administrație: Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), SALROM și Daewoo-Mangalia Heavy Industries, potrivit Cotidianul.ro.

Ea ocupă aceste funcții, care îi aduc aproximativ 7.000 de lei lunar, deși se află în campanie electorală.

Potrivit sursei citate, două dintre cele trei CA aparțin Ministerului Economiei.  Mai exact, este vorba despre SALROM și Daewoo-Mangalia Heavy Industries.

„Nu este vorba de bani, că nu mă îmbogăţesc. Este o naivitate a mea, am considerat că pot să aduc valoare companiilor”, declara Oana Bîzgan, referitor la acuzațiile care i-au fost aduse.

Totodată, declarația sa de avere, postată 15.02.2016 în calitate de “Consilier Cabinet Ministerul Economiei”, arată că, înainte de a deveni cosiler în acest minister, Oana Mioara Bîzgan Gayral încasa de la PFA-ul său 74.000 de lei anual.

Acești bani pe care îi câștiga candidatul USR înainte de a ajunge consilierul viceprim-ministrului Costin Grigore Borc proveneau din ”Activități de fotocopiere de pregătiere a documentelor și alte activități specializate de secretariat”!

În prezent, PFA-ul respectiv este radiat, însă din cele trei consilii de administrație din care face parte Oana Bîzgan primește mai mult cu 1.000 de lei lunar, adică 7.000 de lei.

Totodată, potrivit Cotidianul.ro, Oana Bîzgan ar fi ocupat și funcția de “Strategy Manager” la LAFARGE Cement România, companie la care însuși ministrul Economiei, Costin Grigore Borc, a fost director general al filialei din România.

Mai multe articole despre:
USR oana bizgan