MENIU

Oamenii din Iaşi nu ştiu de ce merg la mitingul PSD: "Ne dă apă minerală, mâncare..."

Toate drumurile duc azi la București. Și ieșenii s-au îmbarcat în autocare, microbuze, mașini și chiar un tren și au pornit spre Capitală. Chiar dacă mulți dintre ei nu știu de ce merg la miting și ce reprezintă acesta, s-au îmbrăcat regulamentar în alb, și-au luat steaguri și au luat drumul capitalei.

Ieșenii au înțeles codul vestimentar obligatoriu la miting, drept urmare toți și-au luat tricouri sau cămăși albe. Dar mulți nu au aflat nici măcar în momentul îmbarcării de ce au plecat la București. Pe de altă parte, în Iaşi, lucrurile stau diferit. Au admis, în schimb, că merg pentru că i-a chemat primarul. Vor primi, în schimb, apă minerală şi mâncare:

Pe lângă organizaţiile din ţară, la mitingul PSD vor participa şi liderii partidului, dar şi premierul, miniştrii. Viorica Dăncilă,  Carmen Dan, Eugen Teodorovici, Florin Iordache, Nicoale Bădălău au confirmat că vor participa la miting.Totodată, între organizaţiile judeţene se dă o adevărată bătălie: cine va aduce mai multe miii, sau chiar zeci de mii de simpatizanţi la protest. Cel mai probabil, organizaţiile din sudul ţării vor strânge cei mai mulţi. Spre exemplu, simpatizanţii Maramureş au plecat spre Bucureşti de vineri seară, în timp la Iaşi au plecat spre Capitală sâmbătă, la ora 10.00 dimineaţa. 

Pe de altă parte, şi autorităţile s-au moblizat exemplar: mitingul PSD va fi supravegheat din elicopter, mii de jandarmi şi poliţişti vor avea grijă să nu existe incindente. Mai mult, Jandarmeria a anunţat că vor exista inclusiv jandarmi care vor avea arme anti-tero, pentru a cotracara orice ameninţare. 

În schimb există şi dezavantaje pentru locuitorii Capitalei: centrul Bucureştiului va fi efectiv, blocat, întrucât străzile vor fi blocate de miile de autocare care vor aduce manifestanţii la minting. Nu este exclus nici să se închidă staţia de metriou Piaţa Victoriei, dacă situaţia o va impune, a mai transmis Metrorex. 

Totodată, miile de autocare și microbuze închiriate de PSD vin în Capitală în coloane. De la centrul PSD a venit și ordin. În fiecare trebuie să fie câte 6 steaguri tricolore și un steag al Uniunii Europene. ”Ora de debarcare este 18:00”. Aceeași de la care minoritățile sexuale pleacă din piață. 

Dar nu numai atât. Social democrații vin pregătiți și pentru cântare la miting. Vor primi pe hârtie patru strofe din Imnul României. Prima, a doua, a patra și a 11-a. Pentru cei care nu au înțeles încă de ce vin la protest, șefii lor s-au străduit să le explice din timp.

Îndrăzneşte să crezi. Primii susţinători PSD au ajuns la Guvern: "Am venit nesilit, de bunăvoie!"

Miting PSD. Ce reguli trebuie să respecte toţi delegaţii care vin sâmbătă, la miting

Miting PSD. Membrii de partid au plecat spre Bucureşti: "Pornim să milităm pentru libertate"

PSD, încă o postare pe Facebook, pentru miting: "Bă Gică, e adevărat ca DNA şi SRI ne ascultă?!"

Mai multe articole despre:
măsuri Iaşi oameni susţinători PSD Iaşi miting PSD