MENIU

Numiri controversate în Guvernul Orban

Premierul Ludovic Orban a eliberat în mare grabă funcțiile ocupate de oamenii Partidului Social Democrat și a numit fără să stea pe gânduri oameni apropiați PNL. Potrivit unor surse, cea mai recentă  decizie este aceea de a-l susține pe Lucian Isar în funcția de reprezentant al BERD. Lista oamenilor apropiați de PNL care au primit un loc călduț la stat este lungă. Printre ei se numără familia Nicolescu, Costel Barbu, condamnat pentru incompatibilitate, dar și Virgil Guran, și el certat cu "legea". 

Potrivit unor surse, Guvernul a luat decizia să îl susţină pe Lucian Isar, soţul Alinei Gorghiu în funcţia de reprezentant al României la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Nu este singura funcţie importantă ocupată de un apropiat al Partidului Naţional Liberal. În Guvern şi-a găsit loc şi familia Nicolescu. Mama şi fiul sunt sponsori ai campaniei PNL. Daniela Nicolescu a fost numită  în funcția de secretar de stat la Ministerul Economiei, iar fiul acesteia, Radu Nicolescu, a fost numit consilier la Cancelaria Prim-Ministrului.  

Un loc la stat a prins şi Sebastian Burduja. A fost numit secretar de stat în Ministerul Finanțelor. Sebastian Burduja este preşedintele PNL Sector 1 şi fiul lui Marinel Burduja, fost vicepreşedinte al Băncii Bancorex.

Potrivit unei decizii semnate de Ludovic Orban, noul Secretar general adjunct al Guvernului este Costel Barbu. Costel Barbu a fost condamnat definitiv pentru incompatibilitate pe când era primar în Teleorman.

O numire controversată este şi cea a lui  Virgil Guran în funcţia de consilier de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului. Virgil Guran a fost condamnat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi evaziune fiscală, însă faptele pentru  care a fost condamnat s-au prescris.

Mai multe articole despre:
Guvernul Orban numiri controversate