MENIU

Noul an începe cu certuri la guvernare: Scandal în filialele USL

<p>Război &icirc;n USL la Ilfov</p>

Partenerii din USL au reluat ostilităţile de acolo de unde le-au lăsat înainte de sărbători. Cele două tabere îşi reproşează reciproc lipsa de loialitate pentru proiectele USL şi dorinţă de a acapara mai multă putere. Conducerea PSD face astăzi analiza ultimelor evoluţii din cadrul alianţei de guvernare în perspectiva alegerilor din acest an. Ce declaraţii au făcut liderii PSD înaintea şedinţei ne spune corespondentul nostru Marius Vulpe. Bună ziua, Marius!

Gabriela Firea este supărată pe şeful Consiliului Judeţean Ilfov deoarece, la rectificare, a alocat bani numai pentru localităţile cu primari de la PNL şi de la PDL. În plus, şefa PSD Ilfov îl acuză pe Marian Petrache că a făcut schimbări în conducerea Consiliului Judeţean, şi astfel i-a făcut loc democrat-liberalului Ştefan Rădulescu.

Gabriela Firea afirmase recent că, dacă tot e să se rupă USL, ar trebui ca acest lucru să se întâmple înainte de alegerile europarlamentare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov crede că, în acest conflict, se impune intervenţia co-preşedinţilor USL.

"În situaţii de genul acesta e nevoie de un arbitru si banuiesc ca va fi arbitru atat Crin cat si Victor Ponta – cei doi sunt certati mai mult ca oricand – trebuie sa depaseasca pentru ca v-am spus sunt 2 variante: ori ne angajam sa facem ce am propus cetatenilor, ori daca nu suntem in stare se pune mandatul, guvernul isi da demisia si se formează alt guvern daca noi nu suntem in stare sa facem ce ne-am propus", a declarat MARIAN PETRACHE, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov.

De la malul mării, Radu Mazăre le arată liberalilor uşa pentru a ieşi din Guvern.

"Pentru că s-au opus descentralizării promovate de Dragnea, pentru că s-au opus descentralizării Portului, deşi în campanie susţineau contrariul, pentru mine sunt doar nişte mincinoşi care îşi doresc cât mai multă putere sub controlul lor. Ca atare, indiferent dacă Ponta se împacă cu Antonescu sau nu, liberalii au pierdut susţinerea mea. Cu cât pleacă mai repede din Guvern, cu atât mai bine", a declarat primarul Constanţei pentru Gândul.

Liberalii, însă, aşteaptă să fie daţi afară de la guvernare.

"N-o să putem niciodată să fim într-un parteneriat cu PSD. (...) Nu mai există USL în realitate, e numai pe hârtie. Există un guvern în care premierul face ce vrea, de multe ori fără să ceară acordul liberalilor. (...) PSD nu respectă înţelegerile făcute cu noi. La orice ocazie pe care o au să-şi mărească puterea, o fac fără jenă în dauna PNL, a declarat deputat PNL, LUDOVIC ORBAN.