MENIU

Noua conducere a PSD s-a reunit, astăzi, în primul BPN

Astăzi, la ora 11, noua conducere a PSD s-a reunit în primul Birou Permanent Național al partidului. Liviu Dragnea este noul președinte al PSD, după ce a fost validat oficial în această funcție, duminică, de către cei peste 4.000 de social-democrați reuniți la Congresul extraordinar al partidului, desfășurat la Sala Palatului. Cea mai disputată bătălie a fost pentru locul 2 în partid, câștigată de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în fața fostului ministru al Economiei, Constantin Niţă. Totodată, au fost aleși și cei 14 vicepreședinți ai partidului: 10 bărbați și patru femei. În schimb, fostul președinte PSD, Victor Ponta, a plecat fără să voteze.

UPDATE: "Proiectul de lege privind descentralizrea trebuie promovat ca proiect de lege în Parlament. Este mult prea multă putere și decizie la București. Sunt orașe din România care produc foarte mult, dau foarte mulți bani la bugetul de stat", a declarat Liviu Dragnea, după încheierea ședinței.

Dragnea: Năstase nu are nevoie de invitație. Cu excepția lui Geoană, cu toții pot veni la Congres


Liviu Dragnea vrea evaluarea miniştrilor


UPDATE: Ședința a început.

Valeriu Zgonea, ales preşedinte executiv, nu este singura surpriză pe care o aduce epoca Dragnea la conducerea PSD. Pe lista celorlalţi 14 locotenenţi ai lui Liviu Dragnea sunt multe nume noi, mai puţin cunoscute. Echipa noului preşedinte PSD are 10 bărbaţi şi 4 femei. Lista celor 10 include nume ca Andrei Dolineaschi, europarlamentarul Victor Negrescu, deputatul PSD, preşedinte al Comisiei de Control SRI, Georgian Pop, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, ministrul Sănătăţii, Nicolae Băncioiu sau deputaţii Viorel Ştefan şi Gheorghe Simion.

"Vreau să le urez success și să le transmit că, mâine, la 11, avem primul BPN, în această formulă și să-i averizez că, din punctul meu de vedere, ei nu pot avea decât trei obiective: România, bunăstarea oamenilor și modernizarea partidului. Cariera personală a fiecăruia este trecută pe un plan mult mult în spate", a spus Dragnea.

Cele patru funcţii de vicepreşedinte dedicate doamnelor au fost câştigate de Ecaterina Andronescu, Gabriela Firea, Lia Olguţa Vasilescu şi Doina Pană.

Mai multe articole despre:
conducere Liviu Dragnea BPN Congres PSD