MENIU

Norica Nicolai: Negocierile privind funcția de procuror european sunt blocate

Laura Codruța Kovesi urmează să devină procuror european sau cel puțin asta credea toată lumea după ce Parlamentul European și-a dat avizul în ceea ce o privește. Europarlamentarul Norica Nicolai vine însă cu o serie de dezvălurii care schimbă puțin situatia.

Kovesi ar putea să nu ajungă pe scanului mult dorit, mai ales în contextul în care presiunile interne sunt unele de-a dreptul incredibile. Deja dosarele curg pe numele său și mandatul de procuror european ar putea rămâne doar un vis.

„Trebuie să vă spun un singur lucru: nu se știe că jumătate din Consiliu o susține pe doamna Kovesi, deoarece Consiliul a plecat cu un mandat. Și mandatul este cel decis în Consiliu, respectiv candidatul francez. Nu știu cum e cu cei trei reprezentanți ai Parlamentului care nu au un mandat foarte clar, sigur ei trebuie să apere votul din parlament, dar nu sunt obligați să facă asta. Faptul că, în momentul de față, negocierile sunt blocate și urmează o altă rundă, spune foarte mult despre opțiunile cu privire la această funcție”, a spus europarlamentarul ALDE.

Citește continuarea pe capital.ro