MENIU

Noi indicii: Ludovic Orban și filiera libaneză. A treia zi de tăcere

Ludovic Orban

PSnews.ro vine astăzi cu noi informații susținute de documente, legate de lanțul tenebros în care este implicat actualul lider al celui mai mare partid de opoziție, Ludovic Orban.

Concret: astăzi sunt prezentate încrengăturile de pe filiera libaneză, întreținute de nimeni altul decât cunoscutul om de afaceri GHANEM SAID, cetăţean italian, născut în Liban, cu reşedinţa în Timişoara, cel care deține 50% din acțiunile de la firma la care este angajat liderul PNL, Ludovic Orban – SC Revicond Canaltech SRL.

Însă, înainte de a prezenta cine este omul de afaceri care se află în spatele companiei la care este angajat Orban, facem mențiunea că SC Revicond Canaltech SRL face parte dintr-un grup mai mare de firme (abonate la contracte cu statul), deținute de aceleași două personaje-cheie, Daniel Ioan Boca și Said Ghanem:

ESTTUB SRL, costructia de poduri si tuneluri
ROHRTECHNIK RTIi ROMANIA SRL, lucrări de construcție a proiectelor utilitare pentru fluide
REVICOND CANALTECH SRL, lucrări de construcție
S.C. BREXXON DDS S.A, o firmă de foraj si sondaj pentru constructii

Cine este GHANEM SAID?

Potrivit raportului obținut de PSnews.ro de la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) și disponibil AICI, cetățeanul italian Said Ghanem figurează drept partenerul de afaceri al prietenului lui Orban, afaceristul Daniel Ioan Boca. Același Ghanem este practic unul dintre cei mai influenți oameni din sfera business-urilor. Mai exact, libanezul este administrator și acționar în câteva mari companii:

– CALA-CENTRUL DE TEHNOLOGII FARA SAPATURA S.A. (1272178 – J26/733/1991), lucrari de foraj si sondaj pentru constructii

– AVANTAJ ASSURANCE SRL,

– SC Revicond Canaltech SRL (la care este angajat acum Ludovic Orban și despre care am scris în articolul de mai sus) lucrări speciale de construcții

– I.R.I. ITAL ROM IMPEX SRL, INTERMEDIERI ÎN COMERŢUL CU PRODUSE DIVERSE

– GRAZY PRICE MEDICAL IMPORT EXPORT SRL, COMERŢ CU RIDICATA AL PRODUSELOR FARMACEUTICE

– CELI GROUP RESEARCH SRL, – Fabricarea produselor din carne (inclusiv din carne de pasăre)

– KRIOSS-MEDICAL SRL, INTERMEDIERI ÎN COMERŢUL SPECIALIZAT ÎN VÂNZAREA PRODUSELOR CU CARACTER SPECIFIC N.C.A.

Acelați afacerist, Said Ghanem, este asociat al soției lui Marcel Sâmpetru, Mirela Sîmpetru, fostă Plăpcianu, cunoscută ca fiind apropiată de PNL. Marcel Sâmpetru apare într-un dosar deschis de procurorii DNA. Concret, magistrați cercetau în 2012 doi membri ai CSM: Marcel Sâmpetru și George Bălan. Între timp, în 2015, ICCJ a pronunțat sentințe definitive: 2 ani de închisoare cu suspendare pentru Sâmpetru și achitare pentru Bălan

Citeşte continuare pe psnews.ro

Mai multe articole despre:
Ludovic Orban filiera libaneză