MENIU

NIMIC! Utilajele au dispărut după ce Dragnea a inaugurat drumul expres Craiova-Pitești. PSD neagă

După inaugurare. Muncitorii și utilajele au dispărut după momentul electoral

Toate utilajele au dispărut imediat după ce Liviu Dragnea a inaugurat, electoral, începerea lucrărilor l-a drumul expres Craiova-Pitești, anunță USR Dolj. Olguța Vasilescu neagă.  

Startul oficial al lucrărilor la drumul expres Craiova-Slatina-Piteşti a fost dat, miercuri, iar centura de ocolire a oraşului Balş, parte a acestui drum, va fi primul tronson finalizat, până la finalul acestui an.

Coincidență, inaugurarea a fost făcută în plină campanie electorală. 

La evenimentul ocazionat de începerea lucrărilor la drumul expres Craiova-Slatina-Piteşti, care va fi realizat în regim de mare viteză, au fost prezenţi, printre alţii, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea,ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, senatorul Claudiu Manda şi consilierul de stat pe probleme de infrastructură, deputatul Olguţa Vasilescu.

Liviu Dragnea, huiduit la Craiova

Imediat după evenimentul electoral, lucrările s-au oprit. De fapt, USR Dolj a postat o fotografie de la fața locului cu un câmp gol, fără muncitori și fără utilaje.

”NIMIC! Asta a rămas în lanul unde Dragnea, Manda, Olguța Vasilescu și Cuc au inaugurat, cu fast, marele drum expres Craiova-Pitești. Utilajele au fost retrase, nici țipenie de constructor. Solitară, bordura turnată personal de Olguța de parcă autostrăzile ar avea bordură. Acum e clar că vor să facă acolo un trotuar”, precizează USR Dolj într-o postare pe Facebook.

PSD a răspuns imediat. ”In ciuda celor care fac fake news si fotografiaza in unghiul unde nu se afla utilaje sau oameni, in santierul de pe Drumul expres Craiova- Pitesti chiar se lucreaza. Dimineata la ora 8 eram in santier. Erau cateva utilaje. Restul incarcau materiale si erau pe drum. Voi posta mai multe fotografii pe parcursul zilei cu lucrarile care deja demareaza”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook. 


După publicarea informațiilor legate de mutarea utilajelor, Compania de Drumuri (CNAIR) a făcut o serie de precizări pe pagina sa de Facebook.

„Lucrările pe şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti continuă !

Muncitorii şi utilajele constructorului italian Tirrena Scavi continuă lucrările începute ieri pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova- Piteşti.

În acest moment 15 utilaje acţionează pentru decopertarea traseului şi amenajarea drumurilor tehnologice destinate accesului în şantier.

Ne exprimăm regretul că există în continuare persoane care manipulează opinia publică şi încearcă să folosească imagini trunchiate pentru a induce ideea că antreprenorii nu lucrează pe şantierele deschise oficial.

Acelaşi tip de manipulare a fost folosit şi în luna martie când aşa zişi pasionaţi de infrastructură au prezentat o imagine trunchiată a şantierului Variantei Ocolitoare a Municipiului Bacău prin care încercau să inducă ideea ca au fost încetate activităţile la primul segment de autostradă din Moldova.

Facem apel la cei care apelează la astfel tehnici de manipulare să nu mai încerce să inducă în eroare opinia publică, în scopuri care nu au legătură cu eforturile de dezvoltare reală a infrastructurii din Romania.

De asemenea, îi sfătuim să ţină cont de faptul că la ora actuală tehnologia şi capacităţile moderne de propagare a informaţiei permit cu uşurinţă demontarea neadevărurilor”.