MENIU

Nicușor Dan: „Nu este oportun să se majoreze salariile primarilor”

Primarul general al Capitalei - Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, susține că nu este oportun în acest moment să se majoreze salariile primarilor. Edilul spune totuși că ar fi nevoie de bani în plus pentru directorii din Primării. Reacția edilului vine după ce Parlamentul a decis majorarea indemnizațiilor primarilor și viceprimarilor, precum și a președinților și vicepreședinților consiliilor județene. 

„Dacă trebuie sau nu mărite salariile, eu consider că nu e oportun pentru acest moment. Pe de altă parte, avem o problemă. Legea salarizării unitare limitează salariile pe care le pot avea diferite tipuri de funcționari cu salariul viceprimarului. Dacă pe pozițiile de execuție, salariile - în opinia mea - salariile din interiorul autorităților locale sunt mai bune decât cele din privat, poate nemeritat, în ceea ce privește salariile directorilor, ele sunt mult mai mici decât în piață.

Nu o să îți vină un director de investiții care câștigă în privat 5 mii de euro pe 2500 euro. Și atunci pe aceste poziții și altele importante nu o să poți să aduci din piață ce este mai bun”, a spus Nicușor Dan, miercuri.

Peste 400.000 de angajați de la stat urmează să beneficieze de majorarea salarială votată în Parlament. Pentru aleșii locali majorarea este de aproximativ 10%. Cele mai mari creșteri sunt de aproximativ 1.300 de lei pe lună.

Fiecare primărie va stabili cu cât va crește salariile angajaților. De exemplu, o femeie de serviciu dintr-o comună ar putea primi cel mult 150 de lei în plus la salariu, iar un contabil șef maxim 360 de lei. 

Mai multe articole despre:
nicusor dan salarii majorari