MENIU

Nicușor Dan, despre APA CALDĂ: Războiul a dereglat totul - DECLARAȚIILE primarului general

Primarul general al Capitalei - Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei - Nicușor Dan a fost invitat, miercuri, la emisiunea CONTROVERSAT, la Realitatea PLUS.

„Discutăm dspre termie, este rezultatul a 30 de ani de indolență, de neefectuare a investițiilor necesare, în special ultimii 12 ani. Am moștenit un sistem, dacă vorbim de partea de conducte, cu multe găuri pe care încercăm să le acoperim mai repede decât ritmul cu care ele se degradează. Am stabilit un grafic. Iarna asta a fost un pic mai bine decât iarna trecută”, a spus Nicușor Dan.

„Iarna viitoare vom avea o centrală provizorie la Titan, urmând ca mai multe companii care aparțin de minister să pună o centrală definitivă. Am atribuit lucrări mari de conducte, vom face mai multe conducte decât în toți anii precedenți, dar a fost o problemă de livrare din pricina războiului din  Ucraina”, a spus primarul Capitalei.

Înterbat dacă are apă caldă acasă, Nicușor Dan a spus că locuiește într-o zonă care nu are apă în sistem centralizat.

Ce a făcut într-un an și jumătate

„Nu am spus că voi face minuni. Dacă vorbim de căldură, am spus că problemele sunt serioase și că o să îmbunătățim pas cu pas.

Problemele se vor reduce treptat, dar nu vor dispărea cu totul. Problemele cu apa caldă sunt de 10 ani, conductele nu au fost schimbate. Eu am spus bucureștenilor că o să facem tot ce ține de noi să îmbuntățim. Avem foarte multe șantiere, războiul a început în februarie și a dereglat întreaga piață de furnizare a materialelor, în special conductele, ceea ce ne interează pe noi. O să facem mult mai multe conducte față de ceea ce s-a făcut în anii anteriori. O să ne ținem de această promisiune pentru că șantierele sunt deja în lucru. Suntem într-un punct critic pentru că e mai bine să facem lucrări vara decât iarna. Avem avarii neprevăzute”, a mai spus primarul Dan.

Ce ne așteaptă iarna viitoare

„Noutatea este că ritmul înlocuirii este mai avansat. Vom înlocui 30-35 de conducte. O să fie mai bine. Pe zona de est avem acea centrală care va pompa energie în sistem”, a spus Nicușor Dan.

 

Mai multe articole despre:
nicusor dan