MENIU

Nicuşor Constantinescu organiza excursii pentru copii în scop electoral

<p>Nicușor Constantinescu&nbsp;</p>

Nicuşor Constantinescu ar fi finanţat ilegal, în anul 2012, din banii Consiliului Judeţean Constanţa, excursii pentru copii în scop electoral. Procurorii susţin că, baronul de la malul mării ar fi scos bani din visteria bugetului pentru a duce aproape 18 mii de micuţi din judeţ la un parc de distracţii din staţiunea Mamaia. Sumele, se arată în rechizitoriu, ar fi ajuns la apropiaţi ai lui Constantinescu.

Procurorii DNA notează în rechizitoriul trimis Tribunalului Constanţa că pomana electorală dată de Consiliul Judeţean Constanţa era oferită fix în ultimele 10 zile înaintea scrutinului.

Cea mai bună metodă de sensibilizat alegătorii a fost să le plimbe copiii la teatru, la muzeu şi la Parcul Acvatic din Mamaia. Procurorii spun că operaţiunea "autocarul cu copii" a avut două direcţii. Pe de-o parte una electorală, pe de altă parte, una pecuniară: o parte din bani au ajuns la apropiaţii lui Nicuşor Constantinescu.

Procurorii se leagă şi de faptul că deconturile cu masa, transporturile copiilor au fost decontate deşi nu s-a găsit niciun document care să ateste identitatea celor care au participat.
Pe 9 iunie, cu o zi înainte de alegerile locale din 2012 ar fi fost transportaţi din localităţile din judeţ, la obiectivul Aqua Magic, un număr de 3.338 de copii, ceea ce ar presupune că pentru efectuarea transportului ar fi fost necesare peste 66 de autocare a câte 50 de locuri fiecare, care ar fi asigurat participarea la acest eveniment cultural într-o singură zi, lucru imposibil de realizat, consideră anchetatorii.

Astfel, operaţiunile fiscale înregistrate de Fundaţia Fantasio şi de Consiliul Judeţean Constanţa sunt unele fictive. [Iese carton 2]

Prejudiciul total calculat de procurorii DNA în cazul operaţiunii "autocarul de copii" este de 450 de mii de lei.

Mai multe articole despre:
excursii Nicuşor Constantinesc scop electoral