MENIU

Nicolescu: Garantez cu demisia că prețurile la gazele naturale din producția internă nu vor crește

<p>Nicolescu: Garantez cu demisia că prețurile la gazele naturale din producția internă nu vor crește </p>

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a asigurat, joi, că prețurile la energie și, în special, la gazele naturale din producția internă pentru populație nu vor crește de la 1 ianuarie 2015, garantând această promisiune cu demisia din funcția pe care o deține, potrivit Agerpres.

"Vă garantez că prețurile pentru populație la gazele naturale produse în România nu vor crește de la 1 ianuarie 2015, dar vă garantez și că prețurile la agentul termic nu vor crește la 1 ianuarie 2015. Sunt dispus să îmi dau demisia din funcția pe care o ocup dacă prețurile la gazele naturale pentru populație vor crește, dacă vor fi alte prețuri la energia termică, dar și dacă CET-urile nu vor fi tratate ca și până acum. Vă garantez acest lucru cu demisia mea", a spus Nicolescu.

Nicolescu a respins categoric informația vehiculată în spațiul public potrivit căreia prețurile la energia termică ar putea crește cu 38 la sută, afirmând că, în data de 4 noiembrie, aceste prețuri au fost publicate în Monitorul Oficial, conform metodologiei în vigoare.

"S-a spus că vor crește prețurile la populație cu 35% sau ceva de genul acesta, de la 1 ianuarie 2015. Vă garantez că prețul la populație nu va crește pentru gazul natural produs în România până cel puțin la 1 iulie 2015, atunci când, așa cum am promis, voi prezenta un nou calendar de aliniere a prețurilor la gaze naturale, un calendar care se va finaliza la 1 iulie 2021. S-a spus, de asemenea, în spațiul public, că de la 1 ianuarie 2015 prețurile la energia termică plătite de populație ar putea crește cu 38%. Este absolut fals. În data de 4 noiembrie prețurile la energia termică au fost publicate în Monitorul Oficial, conform metodologiei în vigoare. Vor fi acestea și nu altele mărite cu 38%. Vă garantez acest lucru", a adăugat ministrul delegat pentru Energie.

 

Mai multe pe Agerpres.