MENIU

Nicolae Ciucă: „Valul 5 va veni și în România în trei săptămâni” - Impactul pe care varianta Omicron îl are

Nicolae Ciucă / Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Nicolae Ciucă a susținut o conferință de presă, marți seară, în care a vorbit despre întâlnirea de la Bruxelles cu Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. Principalele subiecte de discuție dintre cei doi au fost combaterea pandemiei de coronavirus și răspândirea tot mai rapidă a noii variante Omicron.

„Este o preocupare majoră legată de cum fiecare stat membru este în măsură să gestioneze pandemia de COVID-19 și, de asemenea, am discutat despre impactul pe care varianta Omicron îl are în țările Europei, primind un semnal că trebuie să fim pregătiți pentru impactul pe care îl va avea și la nivelul țării noastre, discutându-se și despre un interval de timp, nu mai mare de trei săptămâni în care el va fi prezent și în zona țării noastre”, a declarat premierul, la finalul vizitei.

„Am discutat despre cum suntem noi pregătiți să gestionăm al 5-lea val. Au fost și discuții legate de modul în care decurge campania de vaccinare. Insist, instituțiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății să poată să aibă o comunicare și să convingă necesitatea ca populația să se vaccineze, fiind practic singurul instrument prin care cu certitudine (...) nu ne protejează de a ne infecta, în schimb ne protejează să trecem mai ușor prin boală și să un avem atâtea cazuri cum am avut în perioada valului patru când zeci de mii de români și-au pierdut viața”, a mai spus premierul.

Mai multe articole despre:
nicolae ciuca valul 5 omicron