MENIU

Nicolae Ciucă: „Trebuie să ne pregătim pentru o criză de durată care ar putea să se extindă aproape de granița noastră”

Nicolae Ciucă - premierul României

Nicolae Ciucă - premeirul României a declarat, miercuri, la baza militară Mihail Kogălniceanu, că România trebuie să se pregătească pe o criză lungă.

„Trăim vremuri dificile, pe care nu am crezut că le vom mai trăi în secolul XXI. Trebuie să fim pregătiți pentru o criză de durată și pentru situația în care această criză se va extinde mai aproape de granița noastră.

Condamnăm ferm invazia masivă din Ucraina, atacurile asupra civililor, încălcând legile și umanitatea. Invazia Rusiei în Ucraina e cea mai gravă amenințare la adresa securității euroatlantice din ultimii ani.

Suntem alături de Ucraina. Agresiunile Rusiei au deteminat NATO să activeze planurile de apărare. Dislocarea forțelor NATO s-a făcut pentru prima dată într-un context de apărare colectivă. Vreau să vă mulțumesc dvs, militarilor prezenți, pentru că demonstrați cât de puternică este solidaritatea alianței. NATO va continua să ia toate deciziie necesare pentru apărare. Libertatea va învinge represiunea”, a declarat Nicolae Ciucă.

 

Mai multe articole despre:
nicolae ciuca ucraina invazie rusia