MENIU

Nicolae Ciucă: „Transformarea digitală a României este un adevărat proiect de țară, pe care îl susțin!”

Nicolae Ciucă - premierul României

Nicolae Ciucă - premierul României spune că transformarea digitală a României este un adevărat proiect de țară, pe care îl susține!

„Transformarea digitală este parte esențială din modernizarea României și oportunitatea de a face saltul în dezvoltare pe care îl așteaptă toți românii. Mi-a făcut o deosebită plăcere să mă adresez astăzi participanților la Conferința ”România Digitală - România Liberală” și sunt convins că ideile dezbătute vor fi dezvoltate în cadrul proiectelor în materie de digitalizare.

Cercetarea, inovarea și digitalizarea sunt principalele ingrediente ale modelului liberal de creștere economică pe care Guvernul le-a susținut și le va susține în continuare. Face parte din tradiția liberală să ne asumăm reforme curajoase și misiunea de a moderniza societatea și economia României. Revoluția digitală și noile tehnologii înseamnă șansa de a găsi soluții la provocările majore ale prezentului, dar și de a recupera decalajele pe care încă le înregistrăm față de Uniunea Europeană.

România are potențialul acesta, prin mințile strălucite cu care este binecuvântată. Avem la dispoziție instrumentele și fondurile necesare pentru a aborda România Digitală.

Vom schimba complet paradigma serviciilor publice digitale din România, prin cloud-ul guvernamental aflat în lucru care va simplifica relația dintre instituții și dintre instituții și cetățean. De asemenea, avem în lucru măsuri pentru digitalizarea și interconectivitatea sectorului privat românesc, pentru a crește competitivitatea IMM-urilor și a le asigura conexiuni cu firme din afara țării.

Nu în ultimul rând, avem asumate investiții extrem de necesare pentru a asigura o conectivitate rapidă și eficientă la nivel național, inclusiv prin cele 94 de milioane de euro alocate prin PNRR pe care vom implementa o schemă de sprijin pentru extinderea rețelelor de mare viteză în peste 900 de localități din țară.

Transformarea digitală a României este un adevărat proiect de țară, pe care îl susțin!”, a transmis Nicolae Ciucă.

Mai multe articole despre:
ciuca digitalizare guvern