MENIU

Nicolae Ciucă, după condamnările în procesul Colectiv: „Decizia trebuie respectată, se execută şi nu se discută”

Nicolae Ciucă - premierul României

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după condamnările în dosarul Colectiv, că decizia trebuie respectată. Prim-ministrul nu poate să promită că rezolvă un spital de arşi într-un an sau doi.

„Decizia a fost luată astăzi de instanţă şi este o decizie care trebuie respectată, se execută şi nu se discută”, a declarat Nicolae Ciucă. 

„Faptul că astăzi nu avem un spital de mare arşi se înscrie, practic, în lipsa de realizări pe care ţara noastră o are, nu numai în spitalul de mari arşi ci şi în celelalte mari proiecte care noi am gândit că trebuie înfăptuite”, a precizat Ciucă, arătând că sunt două elemente importante, pentru dezvoltarea ţării, şi anume dezvoltarea sistemului de educaţie şi dezvoltarea celui de sănătate. 

„Până în acest moment, este cât se poate de uşor de realizat că nu am făcut paşi importanţi către acest obiectiv de realizare a spitalelor. Au fost promise la un moment dat şi 8 spitale, de la 8 au rămas 3, ele sunt demarate cu mulţi ani în urmă. Am discutat şi într-o şedinţă de Guvern anterioară, cred că săptămâna trecută, împreună cu ministrul Rafila şi este obligatoriu, la nivelul Ministerului Sănătăţii să se înfiinţeze acea Agenţie de Dezvoltare a Infrastructurii Spitaliceşti”, a spus el. 

Mai multe articole despre:
nicolae ciuca decizie colectiv condamnari