MENIU

Nicolae Ciucă: „Acordul de Parteneriat al României cu Uniunea Europeană, un pas important pentru dezvoltarea proiectelor”

Nicolae Ciucă - premierul României

Nicolae Ciucă - premierul României spune că acordul de Parteneriat al României cu Uniunea Europeană pentru perioada 2021-2027, semnat miercuri, reprezintă un pas important pentru dezvoltarea unor proiecte.

„În numele Guvernului României şi al cetăţenilor români vă urez bun-venit la Alba-Iulia, simbol al unităţii românilor, dar şi dovadă vie a succesului utilizării banilor europeni. Suntem recunoscători pentru cooperarea solidă între Comisia Europeană şi autorităţile naţionale în procesul de planificare strategică şi programare a fondurilor europene pentru perioada 2021-2027. În aceste vremuri incerte, răspunsul nostru la aceste crize trebuie să fie dat prin solidaritate şi investiţii orientate spre viitor.

Acordul de Parteneriat al României cu Uniunea Europeană pentru perioada 2021-2027, pe care îl semnăm astăzi, reprezintă un pas important pentru dezvoltarea unor proiecte care corespund noilor obiective ale politicilor europene, dar şi provocărilor curente cu care ne confruntăm pe scena economică, geopolitică şi socială. Politica de Coeziune reprezintă principalul instrument prin care se diminuează diferenţele de dezvoltare dintre regiunile noastre şi trebuie să rămână prioritară până când disparităţile de dezvoltare vor fi corectate”, a afirmat Nicolae Ciucă, miercuri, la ceremonia de semnare de la Alba Iulia a Acordului de Parteneriat 2021-2027 dintre România şi Comisia Europeană, la care a participat şi Elisa Ferreira, comisarul european pentru Coeziune şi Reforme.

Mai multe articole despre:
ciuca acrd ue