MENIU

Nichita: Lista PSD pentru europarlamentare va fi stabilită pe 31 ianuarie, în Comitetul Executiv

Nichita: Lista PSD pentru europarlamentare va fi stabilită pe 31 ianuarie, în Comitetul Executiv

Lista PSD pentru alegerile europarlamentare va fi stabilită pe 31 ianuarie în Comitetul Executiv al partidului, a anunţat, miercuri, vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita, care a precizat că actualul europarlamentar Cătălin Ivan va ocupa unul dintre primele trei locuri şi va fi susţinut de PSD Iaşi.

Gheorghe Nichita a declarat, într-o conferinţă de presă, că pe 31 ianuarie, în Comitetul Executiv, PSD va decide ordinea candidaţilor partidului la alegerile europarlamentare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Nichita, tot în şedinţa respectivă se vor stabili alianţele pe care le va face PSD la aceste alegeri, precizând că social-democraţii vor avea listă comună împreună cu UNPR şi PC.

"Vom face cunoscută la finalul lunii lista candidaţilor. Cătălin Ivan (liderul grupului PSD la Parlamentul European - n.r.) este susţinut de PSD Iaşi, dar şi de mine personal, pentru un nou mandat. Nu contează că avem uneori puncte de vedere diferite. Discutăm foarte des, mergem înainte şi avem un proiect comun. Ivan va ocupa un loc foarte sus pe liste, în primii trei, dacă nu chiar în primii doi", a declarat Gheorghe Nichita.

Liderul PSD Iaşi a mai spus că europarlamentarul Cătălin Ivan are sprijinul tuturor filialelor PSD din Moldova.
În urmă cu câţiva ani, între Gheorghe Nichita şi Cătălin Ivan au avut loc mai multe schimburi de replici, ultimul acuzând modul în care Nichita conduce filiala ieşeană a PSD.

Ulterior, Ivan a activat doar simbolic în PSD Iaşi, însă a devenit purtător de cuvânt al partidului, fiind numit, totodată, la conducerea PSD sector 1.